Filter op
Terug naar overzicht

Dagelijkse KOST voor de YFM’er

Vandaag vindt het nieuwe evenement KOST plaats op de Westergasfabriek en in de Citroëngarage over de Nederlandse eetcultuur. Met een interessant programma samengesteld door YFM’ers Helen Kranstauber, Samuel Levie en Joris Lohman.

Smaakmakers uit binnen- en buitenland

De Nederlandse keuken beschikt over alle basisingrediënten om een grote rol van betekenis te spelen. Dat moet duidelijk worden tijdens de eerste editie van KOST. Hét evenement over de Nederlandse eetcultuur voor iedereen die zich bezighoudt met onze dagelijkse kost. Bijzondere smaakmakers uit binnen- en buitenland betreden tijdens KOST het podium. Samen met deze doeners, makers én denkers verkennen zij de verschillende facetten van onze eetcultuur. Van ‘Oude Kost’ over onze geschiedenis tot ‘Vreemde Kost’ over de invloeden van buitenaf.

YFM’ers cureren

Samen met Joris Bijdendijk en Mac van Dinther stelden YFM’ers Helen Kranstauber, Samuel Levie en Joris Lohman een interessant programma samen waar chefs, boeren, telers, vissers, beleidsmakers, wetenschappers, retailers en journalisten samenkomen. Alle facetten van de Nederlandse eetcultuur komen aan bod in de line-up van sprekers als Kobe Desramaults, Robert Kranenborg, Julian Baggini, Linda Roodenburg en Martin Caraher die de mogelijkheden verkennen om de Nederlandse keuken beter op de kaart te zetten en gezonder te maken.

Een ‘bijzonder’ Hollands diner

Aansluitend kookt een aantal van ‘onze’ Slow Food Alliantie Chefs samen met een aantal andere topchefs een volledig Hollands diner, met enkel producten die nu in Nederland te vinden zijn. En dat is gaaf! Want wanneer zie zie je nu Joris Bijdendijk, Willem Schaafsma, Jonathan Karpathios, Geert Burema, Nel Schellekens en Dick Soeck samen in de keuken staan? En dat ze dan ook nog alleen met Nederlandse producten werken. Bakkers Rene van der Veer en Eef Bolado van restaurant As bakken er heerlijk brood bij.

KOST is uitverkocht. Ben je er niet bij? Volg de dag dan via Twitter.