Filter op
Terug naar overzicht

Algemeen bestuurslid (m/v) Vrijwillige functie

YFM Nederland is op zoek naar een algemeen bestuurslid dat staat te trappelen om zijn/haar passie voor good, clean & fair food te delen met onze leden en potentiële leden door heel Nederland.

 

De Youth Food Movement (YFM) is een netwerk van jonge veranderaars  uit alle windrichtingen van het voedselsysteem: boeren, tuinders, koks, vissers, producenten en consumenten die met elkaar veranderingen in gang zetten in de manier waarop ons voedsel wordt gemaakt, verkocht en opgegeten. Als onderdeel van de Slow Food beweging zetten ook wij ons in voor ‘good, clean & fair food’. In Nederland bestaat de YFM sinds 2009. Wij zijn een vereniging met afdelingen door heel Nederland en een landelijk hoofdkantoor dat wordt geleid door een directeur (fulltime). Het bestuur is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de YFM als landelijke beweging op de lange- en middellange termijn.

Wat kun je verwachten?
We zoeken iemand met een passie voor voedsel die dat enthousiasme weet over te brengen op onze leden en potentiële leden in heel Nederland. Samen met de andere bestuursleden ben je verantwoordelijk voor de continuïteit en de ontwikkeling van de YFM. Daarnaast zijn wij nu specifiek op zoek naar een algemeen bestuurslid met visie die een goede sparringpartner kan zijn binnen het bestuur en ook wil doen. Je moet dus voldoende tijd hebben om af en toe wat praktische dingen op te pakken.

Waar zijn we naar op zoek?

Jij bent iemand die:

  • De YFM goed kent.
  • Pragmatisch en idealistisch durft te zijn en snel kan schakelen tussen denken en doen.
  • Tussen de 21 en +/- 32 jaar oud (32 is de maximale leeftijd van leden van de YFM)
  • Zich af en toe flink opwindt over hoe het er aan toegaat in de voedselketen, en overtuigd is van het vermogen van de YFM om daar verandering in te brengen.

Tijdsinvestering:
Als bestuur vergaderen we eens in de 2 weken. Daarnaast verwachten we dat je voldoende tijd investeert in bestuurszaken en regelmatig evenementen van de YFM bezoekt. Dat betekent dat je gemiddeld 8 uur per week met de YFM bezig zult zijn.

Wat wij bieden: 
Wij bieden een uitdagende, afwisselende bestuursfunctie met veel eigen verantwoordelijkheid en inbreng. Je wordt onderdeel van een gemotiveerd bestuur en maakt deel uit van een creatieve, impactvolle organisatie die nog volop aan het groeien is.

Lijkt het je leuk om je in te zetten voor een jonge en ambitieuze organisatie? Wil je meewerken aan een duurzamer voedselsysteem? Heb je bestuurservaring, of wil je die juist opdoen?

Stuur dan je CV en motivatiebrief voor 10 april naar eline@sfyn.nl.

*Houd alvast donderdag 13 april, tussen 18.30 en 19.30 uur, vrij voor een kennismakingsgesprek op ons hoofdkantoor in Utrecht. Mocht je naar aanleiding van deze vacature nog vragen hebben dan kun je deze sturen naar hetzelfde e-mailadres.