Filter op
Terug naar overzicht

Als Warme Broodjes: de gasten & de startups

Vrijdag is het zover: alweer de derde ‘Als Warme Broodjes’ vindt dan plaats in Pakhuis de Zwijger. Het thema: Friet is Vet! De sprekers zijn bekend, in deze blog stellen we ze aan je voor.

De Food Battle

Tijdens ‘Als Warme Broodjes’ vindt de Food Fight plaats: twee startende ondernemers in voedsel strijden om jouw investering. Vrijdag 11 maart zijn dat Frietfiets en Rammenas – Roots Rock Kitchen. Wie weet jou te overtuigen van zijn of haar idee? Je krijgt de entreeprijs van €5,- in muntjes terug, die je naar wens kunt verdelen over de twee spaarvarkens van de ondernemers.

Startup 1: Frietfiets by Dapp Bio Food

Startup 2: Rammenas – Roots Rock Kitchen


Aan de Keukentafel

Tijdens Als Warme Broodjes gaat presentator Wilbert van de Kamp in gesprek met drie gasten. Marco Agema, Eke Bosman en Lotte Wouters houden zich alle drie bezig met fastfood, en vertellen er alles over.

Marco Agema is de eigenaar van Friet van Piet in Groningen. Voor de goede orde: zijn vader heette Piet, en de snackbar is al vanaf 1976 in de familie. Bij Friet van Piet doet Marco er alles aan om biologische snacks net zo aantrekkelijk te maken als niet-biologische, bant hij ijsjes met veel suiker uit zijn zaak en neemt iedereen een eigen tas mee, waardoor hij geen plastic tasjes meer hoeft uit te delen.

Vorig jaar at minister-president Rutte een eierbal bij Friet van Piet:

Eke Bosman is snackspert. Op zijn instagram pleit hij voor de acceptatie van snacks, want: “Ik wil vooral dat mensen zich niet meer schuldig voelen als ze een keer snacken. Mensen moeten weer genieten van eten! En een klein buikje is ook helemaal niet erg: niet iedereen hoeft superslank te zijn.”

Daarnaast werd hij op Froot getipt als een instagramaccount dat je móet volgen: lees het hier.

Lotte Wouters is eindbaas bij The Food Line-Up. Zij programmeert foodtrucks en andere eetconcepten op festivals. Wat betekent dat voor de gezondheid van het eten, en hoe kwam die ontwikkeling tot stand?


De Kritische Noot

11406136_978227325551092_6914600550462316195_oDe columnist van ‘Als Warme Broodjes’ is ook bekend: het is Peter Buurman, die redacteur is voor De Speld, en daarnaast regelmatig bij de Turk eet. Via zijn vrienden komt hij met eten in aanraking. Dat wil echter niet zeggen dat hij er zelf niets mee heeft: hij schreef een restaurantrecensie voor De Speld, en op zijn eigen website schreef hij dit over Roti.

De vorige aflevering van ‘Als Warme Broodjes’ ging zijn column over de reuzefrikadel:

Tickets // Reserveer nu je ticket via Pakhuis de Zwijger.
Foto // Jelmer Jeuring