Filter op
Terug naar overzicht

Blog: Naresh <3 Guilty pleasures

Naast culinair ondernemer en designer is Naresh Ramdjas dit jaar ook een van de YFM academici. En hoewel hij met zijn ‘Nareshtaurant’ bijzondere gerechten op tafel zet, is hij ook niet vies van een lekkere snack uit de muur. Hij vertelt waarom hij wordt geïnspireerd door ‘guilty pleasures’.

Wie heeft ze niet?! Iedereen luistert wel is naar een ouwe foute plaat van Madonna, Fleetwood Mac of gaat zelfs verder en zet Within Temptation aan. Zo is dat ook met eten. Denk aan de wonderlijke wereld van frikandellen, kroketten, kipcorns en broodjes shoarma. Hoe lekker! En zo slecht zijn ze niet! Helemaal niet zelfs! 9 van de 10 keer zitten ze vol met restmateriaal. Nu denk je als je aan restmateriaal denkt niet meteen aan: ‘och ja! wat lekker!’ Maar deze guilty pleasures bewijzen dus het tegendeel. Ze zijn ontzettend lekker én dus ook een beetje duurzaam!

Restjesdagen
Hier kunnen we met z’n allen iets van leren! Restmateriaal lekker maken! Afsnijders gebruiken! Van ondergewaardeerde ingrediënten iets goddelijks maken. Dat is knap! Ik moet stiekem een beetje poepen als ik een talentvolle chef zie aankomen met een gerecht van albacore tonijnfilet. Mijn kinderen, die ooit nog deels uit mij moeten komen, zouden als ze 10 zijn al weten hoe ze zo een vis lekker moeten maken. Daar is geen kunst aan! Wel wordt het voor hun de kunst om deze vis nog ergens te vinden.

Super(cheap)food
Dus lief goed kokend talentvol Nederland, ga aan de slag met restmateriaal. Vegetarisch nog beter. Denk aan de blaadjes van je bloemkool. Ja. Naresh praat altijd over bloemkool. Maar nu dus ook over kroketten. Trouwens ooit een bloemkoolkroket gegeten? Fucking lekker. Het recept hiervoor krijg je helaas niet zomaar. Niet getreurd. Omdat de blaadjes van de bloemkool in veel supermarkten gratis voor het oprapen liggen hier een recept voor de blaadjes:

Blancheer de bloemkoolblaadjes 30 seconden en bak ze in de pan met een beetje boter en zout. Serveer de blaadjes bij het gerecht wat je al van plan was te gaan maken. Klaar.

Je dacht dat het moeilijk was hè? Ow en voor superfood etend Nederland: de blaadjes zijn gezonder dan de rest van de bloemkool! Eet smakelijk! X

Tekst // Naresh Ramdjas   Beeld // Andre P. Meyer Vitali (Flickr)

// Lees ook de vorige blog van Naresh: Lieve Vitelotte

Naresh Ramdjas – Naresh Ramdjas is culinair en creatief ondernemer – studeerde af aan de Design Academy in Eindhoven en werkt als freelancer en voor culinaire evenementen onder de naam Nareshtaurant.