Filter op
Terug naar overzicht

De FOOD100 van 2018 is bekend!

De Food100 is een dynamisch netwerk voor iedereen die zich dagelijks hard maakt voor een beter en duurzamer voedselsysteem. Het voedselsysteem van nu is niet goed genoeg voor de 21e eeuw. De race to the bottom in food moet gekeerd worden en vraagt om toekomstgerichte voedselveranderaars die zich willen verbinden om samen het verschil te maken. Daarom wordt jaarlijks de Food100-lijst samengesteld.

De afgelopen weken is de onafhankelijke vakjury druk bezig geweest met het beoordelen van de ruim 600 aanmeldingen. Uit alle kandidaten zijn 50 changemakers ‘jonger dan 30’ en 50 gamechangers ‘ouder dan 30’ geselecteerd. Vandaag, tijdens de Food Inspiration Days in Veghel, is de nieuwe FOOD100* gepresenteerd.

De Food100 is nadrukkelijk géén ranglijst, maar een actuele selectie van de 100 voedselveranderaars van vandaag en morgen, geselecteerd door een vakjury op basis van vier criteria (zie Food100.nl). Hieronder vind je alle genomineerden tot 30 jaar. We zijn heel trots op deze generatie van jonge changemakers! Bekijk de website van Food100 voor de hele lijst.

Speciale vermeldingen:

Isabel Boerdam – De Hippe Vegetariër & Nationale Week Zonder Vlees
— Isabel is als influencer ook wel bekend als De Hippe Vegetariër en initiatiefneemster van de Nationale Week Zonder Vlees. Met beide initiatieven maakt ze Nederland op een aansprekende manier bewust van de positieve impact van het eten van minder vlees en vis. Haar droom: een Nederland waar minder vlees en vis de nieuwe norm is.

Iris Bouwers – Vice-voorzitter CEJA/ portefeuillehouder internationaal NAJK
— Iris heeft vernieuwende ideeën ingebracht voor het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid en daarnaast actief lobby gevoerd om deze ideeën te verankeren in het Europese beleid. Ze is zeer actief om de consequenties van het beleid inzichtelijk te maken voor jonge voedselproducenten.

Sytze van Stempvoort – PeelPioneers
— Sytze is het jonge brein achter ‘de schillenboer van de 21e eeuw’: PeelPioneers. PeelPioneers is een no-waste initiatief dat de bruikbare bestanddelen uit weggegooide citrusschillen haalt, zodat deze als grondstof kunnen dienen voor nieuwe producten. Deze innovatieve manier van reststroomverwerking is in korte tijd opgezet door open samen te werken met tientallen partijen.

Johan Leenders – boerenbedrijf, pluimveehouder
Michael Luesink – BOON-Foodconcepts
Peter van de Voort – Remeker B.V.
Vera Anna Bachrach – Jansen Jansen Bachrach & Landshoff
Anne Reijnders – De Lekkere Man & Food Embassy
Chloé Rutzerveld – Chloé Rutzerveld Food & Concept Design
Joszi Smeets – Food Hub
Bas Antonissen – BoerBas
Irene Prinsen-Bruins – ERF- 1
Klaas-Jan Bruins – ERF-1
Laura Heerema – GiantLeaps
Sebastiaan van Lunteren – Ministerie van LNV
Albert Boerse – Floating Farm
Alice den Boer – Amarant Bakkersholding BV
Brita van den Dries-Trapman – Nederlandse Vissersbond
Charlotte Zum Vörde Sive Vörding – Charly’s All is Fair
Coenraad Reinders – landgoed Heerdeberg
Emma Veerhuis – Kitchen Republic
Estée Strooker – Restaurant ’t Amusement
Folkert de Jong – Albinsecta
Henk Huijgen – Eemlandhoeve
Janco Heida – De Streekboer
Jasper Kool – Happy Tosti
Jeroen Candel – Wageningen UR
Jur Jacobs – Buurvissen
Karam Singh Bajwa – BioBoxx
Koen Kaljee – Knakwortel
Laurien Adriaanse – Kromkommer
Lisa Stel – Lisa Goes Vegan
Maaike de Reuver – Food Inspiration
Maarten van Keulen – This Side Up
Maud Theelen – Schuttelaar & Partners
Michael van der Schoot – ZLTO
Mineke Rezelman – Jacob’s Juice
Naomi Jansen – Naomi Jansen
Sanne van de Valk – Imagro BV
Simone Luijckx – SFYN Global
Susan Drion – WUR / Triodos Investment Bank
Tahira Koulen Kan – Voor zichzelf, het vegan melkmeisje en Naan met Pom
Thijs Rompelberg – LLTB / melkveehouder
Thomas Luttikhold – Wastewatchers
Veerle Vrindts – Stichting Viva Las Vega’s
Welmoed Deinum – De Graasboerderij
Wilbert van de Kamp – Oosterhouw/Ikwilpret/Innofest
Willem van der Schans – den Eelder
Ardjan Vermue – UTZ/Rainforest Alliance
Chantal van der Noordt – HAS Hogeschool/Food Atelier

// Food100 is een initiatief van Agrifood Capital, the Food Hub, Food Inspiration en Slow Food Youth Network Nederland