Filter op
Terug naar overzicht

Doe jij ook mee aan de Bio1000?

Op 10 oktober praten duizend mensen uit de biologische sector in de Bio1000 over de toekomst van de biologische landbouw en voeding. Stel jij samen met hen de toekomstagenda op voor de biologische landbouw van morgen?

De biologische landbouw groeit, wereldwijd, en naar verwachting wordt de biologische sector de komende jaren alsmaar groter. Die groei vergt inspanningen en aanpassingen en daarom wordt tijdens de Bio1000 met duizend betrokkenen een toekomstagenda opgesteld voor de biologische landbouw en voedingssector. Tussen die duizend zitten boeren, tuinders, en consumenten, maar ook winkeliers en de horeca.

Toekomst van voedsel gaat over onze eigen toekomst

En de stem van de jongeren mag natuurlijk niet ontbreken. Joszi Smeets, directeur van de YFM: “De Bio1000 vraagt mensen om direct mee te praten over de toekomst van ons voedsel. De toekomst van ons voedsel gaat eigenlijk over de toekomst van onszelf als mensen. Want je bent wat je eet!” Elke dag, elke keer als je eet, kies je hoe ons landschap eruit ziet, of er bijvoorbeeld nog koeien in de wei lopen. Als consument en als ondernemer maak je elke keer keuzes: waar en wat koop je, waar investeer je in en wat mag het kosten? Wie betaalt de prijs voor milieuvervuiling en ongezond eten? Kies je als consument voor producten uit het seizoen en de eigen omgeving?

Wij moeten de doen mentaliteit in de Bio1000 brengen

Joszi, die zelf ook meedoet vanuit de YFM, legt het uit: “Wij zeggen altijd ‘Vote with your vork, eat with your heart’ en ik denk ook dat dat uiteindelijk is waar de Bio1000 voor staat. Dus mensen moeten vooral gewoon me gaan doen. Ik doe mee. Ik hoop ook nog heel veel ander jongeren! Wij zijn de toekomst en moeten die doen mentaliteit in de Bio1000 brengen.” Bekijk haar oproep en zie je ook hoe het er achter de schermen op het YFM-kantoor aan toe gaat.

Opgeven kan tot 28 september 2015 // Meer informatie en aanmelden.