Kies je regio
Terug naar overzicht

Even voorstellen: de YFM Academici 2016

Vandaag is de opening van de zevende SFYN Academie. Op twitter stelden we de Academici al aan je voor, nu ook op onze blog!

Anne ReijndersAnne Reijnders projectleider transitieteam brabantse agrofood

In mijn werk bij de provincie Noord-Brabant ontmoet ik veel inspirerende mensen die op hun eigen manier bijdragen aan een beter systeem. Erg interessant om te zien hoe machtsverhoudingen en communicatie een grote rol spelen in de ontwikkelingen! Alle initiatieven dragen bij aan bewustzijn, onderling begrip en ontrafelen van de complexiteit die ons voedselsysteem is, mooi!


 

Brenda PootBrenda Poot student bestuurskunde/environment and society studies

Opgegroeid tussen de kassen in Westland probeer ik nu mijn weg te vinden in de wereld van het voedselsysteem. Vanuit mijn studie Bestuurskunde heb ik geleerd hoe beleid wordt gevormd en zo ook hoe het beleid rondom het voedselsysteem is gevormd. Om het voedselsysteem te verbeteren is het belangrijk dat de verschillende betrokken partijen dezelfde kant op willen, de kant op van meer duurzaamheid. Daarnaast leer ik vanuit mijn premaster Environment and Society Studies dat er ook een rol is weggelegd voor de maatschappij, tevens de consument.


Caroline HuygheCaroline Huyghe projectcoördinator food for the future

Gepassioneerd door eten en nieuwsgierig naar het verhaal achter het product startte ik vorig jaar samen met mijn collega’s van ONDERGROND de boerenmarkt MARTA op. Deze markt in hartje Antwerpen geeft de stadsinwoners toegang tot lokale kraakverse, gezonde en lekkere voeding mét een verhaal. Hiernaast ben ik als projectcoördinator bij de NGO VECO op zoek naar duurzame producten voor de toekomst.


Catrinus VeningaCatrinus Veninga aspirant-boer

Gepassioneerde aspirant-boer. Ik ben opgegroeid het ouderlijke melkveebedrijf. Helaas door omstandigheden verkocht. Dit heeft me ook de mogelijkheid gegeven om me op een bijzondere wijze te ontwikkelen. Van Warmonderhof en Zuidermrkt naar de CAH, en Rabobank. Bij de laatste ben ik er achter gekomen dat ik graag weer boer word. Want in Nederland is dat zonder ouderlijk bedrijf een enorme uitdaging.


Charlotte GeertsemaCharlotte Geertsema productmanager food/horeca Hema

Met een grote voorliefde voor eerlijk eten en een achtergrond in food retail ben ik bij Hema een de slag gegaan. Ik hou me bezig met product-, assortimentsontwikkeling en inkoop. Daarmee probeer ik goed en eerlijk eten voor een grote doelgroep bereikbaar te maken.


Denise van GenugtenDenise van Genugten msc management, economics and consumer studies 

Ik ben een boerendochter uit Brabant met een nuchtere en praktische kijk op het leven. Met een passie voor de agrarische sector en innovatie van food, sta ik jong maar nieuwsgierig en enthousiast in het leven. Doordeweeks ben ik Masterstudent aan Wageningen Universiteit; tevens werkzaam bij de Keurslager. Met de kennis uit verschillende facetten van de voedselketen hoop ik het pad van producent tot consument te verkleinen met een duurzame productie van een gewaardeerd en maar vooral lekker product.


Evelien van de GlindEvelien van de Glind marketing & communicatie Vegetarische Slager

Sinds ik bij De Vegetarische Slager werk is er een wereld voor mij open gegaan op het gebied van voedsel, waarbij ik alleen nog maar meer honger heb gekregen naar verhalen achter eten. Ik streef naar een bewuster en duurzamer voedselsysteem, waarbij er meer nagedacht én genoten wordt van hetgeen dat op ons bord ligt. En, een beetje minder vlees eten met z’n allen graag zodat de aarde ons over een paar jaar nog steeds kan voeden! Met mijn rol als markteer bij De Vegetarische Slager probeer ik mensen op een positieve manier hiervoor te motiveren.


Femke de BoerFemke de Boer hersenwetenschapper Donders Instituut

Wat gebeurt er in de hersenen wanneer we heel lekker eten zien of proeven? En hoe kunnen we, met behulp van de nieuwste neuro-wetenschappelijke inzichten, mensen aanzetten tot gezond en verantwoord eten? Op deze vragen probeer ik als hersenwetenschapper een antwoord te vinden, om zo hopelijk de wereld een klein stapje vooruit te helpen.


Femke de JongFemke de Jong dairy development department FrieslandCampina

Streven naar een duurzaam en eerlijk voedselsysteem wat pure en voedzame producten oplevert. Zo zou mijn persoonlijke missie wel kunnen worden omschreven. Onderweg ben ik vegetariër geworden en ook via mijn werk bij FrieslandCampina probeer ik mijn steentje bij te dragen. Geboren en getogen in Fryslân, verlangde ik als puber naar de grote stad. Nu wonend in Utrecht zoek ik het liefst de rust en de frisse lucht van de natuur op. Ik ben graag op pad en bij voorkeur ver weg in het buitenland. Ik houd van surfen en andere outdooractiviteiten.


Guusje Segond von BanchetGuusje Segond von Banchet verpleegkundige i.o. 

Opgroeien in het biologische restaurant van mijn ouders en Indisch bloed zorgden voor een vroege kennismaking met lekker, goed, en gezamenlijk (en vaak veel) eten. Na de Design Academy Eindhoven (Well-Being), ben ik tegenwoordig verpleegkundige i.o. In design miste ik een zekere realiteitszin en contact met mensen. Voor mijn afstuderen zou ik graag mijn voorliefde voor lekker en goed eten combineren met mijn interesse voor design en zorg. Als ik hiermee bij kan dragen aan het verbeteren van de voeding in het ziekenhuis zou dat geweldig zijn.


Jan Mark HoekstraJan Mark Hoekstra boer

Opgegroeid in de Achterhoek tegen de Duitse grens. Via een Duitse buurman in contact gekomen met de (biologische) melkveehouderij. Al snel werd duidelijk ik in de agrarische sector werkzaam wilde blijven. Flink aan verbreding gedaan door ook in Macedonië, Rusland, Noorwegen en Zweden en Nederland werkervaring op te doen. Hierbij heb ik veel kennis verkregen over allerlei verschillende manieren van -voornamelijk melk- produceren.


Jasper SturtewagenJasper Sturtewagen manager strategy Ahold

Ik ben Jasper. Ik woon in Amsterdam en heb sociologie en bedrijfskunde gestudeerd. Na mijn studies ging ik aan de slag bij Ahold, waar ik mij momenteel richt op de lange termijn plannen. Ik ben gefascineerd door ondernemen en verduurzamen, met name binnen het voedselsysteem.


Jorrit KiewikJorrit Kiewik community manager Het Portaal

Ik ben opgegroeid op een kleinschalige – maar verbrede – melkveehouderij in Enschede. Na mijn opleiding Agrarisch Ondernemerschap wist ik dat ik het verhaal dat onze voedselproducenten te vertellen hebben, wilde delen met de consument en andere relevante stakeholders. Bij Het Portaal werk ik nu aan duurzame vraagstukken en bouw ik voedselgerelateerde communities, zoals The Milk Story. Ons voedselsysteem is namelijk toe aan verandering. Niemand kan dit helaas alleen maar we kunnen het samen!


Karel RaymakersKarel Raymakers marketing/sales Unilever

Ik heb veel passie en energie voor de dingen die ik doe. Dit geldt zowel voor mijn werk bij Unilever als voor mijn grote hobby voedsel. Mijn nieuwsgierigheid en open blik op de wereld zorgen dat ik altijd opensta voor nieuwe mogelijkheden. Duurzamer met deze wereld omgaan is pure noodzaak en ik wil hiervoor een link worden tussen de filantropie en het bedrijfsleven.


Kees VerbogtKees Verbogt beleidsmaker EZ/brouwer

Ik werk met vissers en monniken. Voor de vissers maak ik beleid, met de monniken maak ik bier. Waar ik in de visserij merk dat voedsel mensen tegenover elkaar kan zetten, zie ik in de brouwerij dat het ook kan verbroederen.
Het fascinerende aan vissen, bier en voedsel in het algemeen is dat het zo heerlijk concreet is, maar dat er tegelijkertijd een enorme wereld achter zit. Ik ben nieuwsgierig naar die wereld, en de vaak tegenstrijdige meningen en berichten daarover, maar wil er vooral ook iets aan doen: opbouwend of brouwend.


Lieke van LentLieke van Lent sommelier/ondernemer Vinos i Cavas

Tijdens mijn schooltijd vond ik werken in de horeca al het allerleukste. Overal, in het binnen en buitenland deed ik ervaring op. Ik ontwikkelde een passie voor wijn en vond het spelen met smaak ontzettend interessant. Inmiddels heb ik hierin mijn studie afgerond. Nu werk ik bij een wijnbedrijf, geef ik advies aan horeca en organiseer ik allerlei leuke evenementen.


Marieke CreemersMarieke Creemers storyteller

Hoe wil jij dat de wereld eruit ziet? Bij Bedrijfskunde en Literatuur heb ik geleerd hoe het huidige verhaal van onze wereld, het denken in groei en winst, slechts één van de vele opties is. Mijn communicatiewerk voor kleinschalige voedselbedrijven heeft me andere opties laten zien, met verbinding als kern.
Die opties zoek ik: de verhalen over ons eten die laten zien hoe we de wereld kunnen vormgeven op basis van andere waarden. Verhalen die veranderen. En dat is hard nodig, willen we de wereld kunnen blijven voeden. Daarom vertel ik.


Naresh RamdjasNaresh Ramdjas kok/designer

Als afgestudeerd vormgever aan de Design Academy en heuse foodie droomde ik er altijd van de twee werelden te combineren van food en design, maar dan wel op mijn manier. Een pad die ik nu bewandel door als freelancer opdrachten uit te voeren die te maken hebben met het bedenken van recepten, het koken, het vormgeven en stileren ervan, maar ook in het neerzetten van complete concepten.


Pieter van HoutPieter van Hout junior projectleider ZLTO

Mijn vrienden zouden mij omschrijven als een sociale kameleon. Ik ben iemand die personen aanvoelt en betrekt in een groep wat leidt tot verdere ontwikkeling van eenieders talent. Ik geloof dat samenwerking, samenhang en samenbrengen ons verzekeren van een stabiele toekomst. Voldoende, gezond en betrouwbaar voedsel vormt de basis van deze stabiliteit. Mijn utopie is dat duurzaam en bourgondisch leven samengaan.


Remco BleekerRemco Bleeker student geneeskunde

An apple a day keeps the doctor away. Als masterstudent geneeskunde zie ik echter dagelijks hoe de zorg tekort schiet in de preventie van ziekten door onvoldoende aandacht voor voeding en welke invloed ons huidige voedselsysteem heeft op onze gezondheid. Wat is er mooier dan mensen genezen die ziek zijn en voorkomen dat gezonde mensen ziek worden. Voorkomen is beter dan genezen, maar het huidige voedselsysteem heeft al een flinke verkoudheid te pakken en het is mijn doel om daar een medicijn voor te vinden!


Roel KramerRoel Kramer marketeer Nestlé

Ik houd er van om eten en drinken te creëren, brouwen of maken. In mijn werk help ik andere mensen daarmee voor hun dagelijkse maaltijd. Ik werk als productmanager voor Maggi. Samen met een team bedenk, ontwikkel en vermarkt ik nieuwe producten. Het leukst van mijn werk vind ik om samen met de Maggi-chef in de keuken te staan en nieuwe producten of recepturen uit te proberen. Ik vind het waardevol om consumenten te leren over de oorsprong van voeding.


Sake SlootwegSake Slootweg communicatie-adviseur/fondsenwerver/cateraar

Wars van quinoa, geitenmelk en gojibessen tieren room en boter welig in mijn keuken. Naast mijn baan als communicatieadviseur en fondsenwerver, cater ik diners voor keurige dames en heren op de gracht. Hen presenteer ik gerechten uit de gegoede Franse burgerkeuken. Geen haute cuisine maar cuisine bourgeoise met een centrale rol voor de smaak van het basisproduct.Stef WissinkStef Wissink 
boer/adviseur

Mijn affiniteit met food komt voort uit het varkensbedrijf welke m’n ouders altijd hebben gerund en waarbij ik ook in de maatschap zit. Hiernaast werk ik buiten de deur als agrarisch adviseur. Het is een uitdaging om zo efficiënt mogelijk voedsel te produceren waarbij het dier centraal staat. In de toekomst zal de focus meer op kwaliteit en contact met de consument komen te liggen. De YFM is een kans om op een andere manier naar ons voedselsysteem te kijken dan ik vanuit mijn achtergrond gewend ben!


Stephanie KemperStefanie Kemper culinair programmeur/co-initiator voedselketen Friesland

Ze noemen mij weleens een gemengde curry. Als kleindochter van Duitse, Poolse, Chinese én Indische grootouders leer je dat goed – en bovenal lekker eten – zeer belangrijk is. Niet alleen als primaire levensbehoefte, maar vooral als iets dat we samen doen. Eten is cultuur. Als culinair programmeur van diverse festivals (Welcome to The Village ken je misschien van Koe Janneke) en co-initiator van VoedselKeten Friesland streef ik niet alleen naar vernieuwing binnen het voedselsysteem van festivals, maar ook binnen die van Friesland als provincie.


YvonneYvonne Faber coördinator Slow Food Youth Netwerk

In mijn werk als coördinator van het internationale Slow Food Youth Network, kan ik mijn liefde voor eten en mijn achtergrond in filosofie goed combineren. Voor mij verbindt eten mensen met de natuur, cultuur, politiek, elkaar en eigenlijk met alles.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om onze website veilig en soepel te laten draaien plaatsen wij cookies. Lees ons privacybeleid of ga er direct mee akkoord. Privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten