Filter op
Terug naar overzicht

Als Warme Broodjes #15 Ice, ice, baby!

06 06

Sorbet, waterijs of dubbellikker: als het warm is komen de ijsjes uit de ijskast. Maar waarom eten we ijs? Sinds wanneer doen we dat? En wat zit er in al die ijsjes die we de hele zomer naar binnen likken? Is het invriezen van producten wel duurzaam? Een lekker fris onderwerp voor de laatste Als Warme Broodjes voor de zomervakantie.

Meer informatie & Tickets reserveren

LET OP: DEZE TALKSHOW BEGINT OM 19u30 (kleine zaal)

Prijs:
€5,- (wordt rechtstreeks geïnvesteerd in één van de Food Battle-ondernemers)

Presentator:
Wilbert Van de Kamp

Programma:

Aan de Keukentafel 
– Charlotte Kleyn is voedselhistorica en gaat met Wilbert in gesprek over de geschiedenis van ijs. Want waarom eten we bevroren producten? En hoe lang doen we dat al?
– Tjebbe Onnes is Category Manager Diepvries bij Albert Heijn. De belangrijkste diepvries-productgroep is ijs. Hoe koopt hij ijs in? Wat eet de Nederlander? En welke rol speelt duurzaamheid in het vriesvak?
– Professor Grunschnabel maakt naar eigen zeggen “natuurlijk, plantaardig ijs”. Pepijn Ornstein is de Woordvoerder van de Professor. Eten we meer en meer veganistisch ijs? En is het gezonder, of gewoon lekkerder?
– Gerard Mul van Sonneclaer ijs maakt samen met zijn ouders op de boerderij ijs van de melk van hun koeien. Dat doen ze al 15 jaar. Hoe werkt zo’n korte keten? En hoe smaakt ijs van verse melk?

Food Battle 
Tijdens deze editie van de Food Battle gaan twee ijsmakers met elkaar de strijd aan en proberen jou te overtuigen van hun idee. Op de boerderij van zijn ouders, Boerderij Hartstocht, maakt Tim den Hartog Hartstocht ijs, biologisch ijs gemaakt van verse melk van eigen koeien. David Hoppenbrouwers volgde in 2012 volgde zijn hart naar Bologna om bij dé beste ijsacademie ter wereld de opleiding tot ijsmeester te volgen en zich te verdiepen in het maken van ambachtelijk ijs. Nu heeft hij in Gouda een eigen ijswinkel: David’s Gelato.

De Persoonlijke Noot
Niet Peter Buurman, maar Jordi Lammers levert de persoonlijke noot. Jordi dicht, schrijft, houdt van yoghurtijs en zijn lievelingsfruit is de appel.

Partners
Stichting Triodos Foundation
Pakhuis de Zwijger
Oneworld.nl

// Illustratie: Toos Hartog