Filter op
Terug naar overzicht

Als Warme Broodjes #19 Boter bij de Vis

11 12

Zoet en zout water hebben twee dingen gemeen: het is water, en er zwemt vis in. En die vis kunnen we eten. Maar hoe halen we die vis er uit? Met wat voor soort boten gebeurt dat? En welke rol speelt wetgeving in het dagelijks leven van de visser? We spreken met zoet- en zoutwatervissers en de mensen achter de regelgeving.

Reserveer je kaartje via Pakhuis de Zwijger

Presentator
Wilbert van de Kamp

De Keukentafel

Aan de keukentafel gaan we in gesprek met vissers, ondernemers en de mensen achter de regelgeving. We spreken met Hendrik Kramer. Zijn boot is onderdeel van Masterplan Duurzame Visserij. Maar waarom is zijn boot duurzaam, en hoe ziet zijn leven op zee eruit? Daarna spreken we Koen Dil. Koen is eigenaar van het bedrijf Dilvis, waar hij handelt in zoetwatervis. Wie kopen zijn vis, en wat zijn de voordelen van zoetwatervisserij? Tot slot schuift Kees Verbogt aan. Bij het ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit houdt hij zich bezig met regelgeving. Hoe werkt beleid in de praktijk? 

De Persoonlijke Noot
Bij elke editie van Als Warme Broodjes is er een persoonlijke noot. Dat is een voorgedragen column van Peter Buurman. Want hij eet ook wel eens wat, en dat laat hem niet onberoerd. Verder schrijft Peter voor de Speld.

Talkshow Als Warme Broodjes
Samen met Pakhuis de Zwijger presenteren we ‘Als Warme Broodjes’, een reeks avonden waarin je aan den lijve ondervindt wat voedselondernemers dagelijks op hun bord krijgen. Op welke manier dragen ondernemers bij aan een beter voedselsysteem? Elke aflevering komen mensen aan het woord die zich elk bezighouden met (een onderdeel van) het voedselsysteem. Kom langs en praat mee, want alle ingrediënten voor een avond vol toffe voedselverhalen zijn aanwezig. Ook leuk wanneer je zelf niet piekert een bedrijf in voedsel te beginnen!