Filter op
Terug naar overzicht

Diep in de shit – een avond over bodem en bemesting

14 04

Compost, dierlijke mest, kunstmest, groenbemestingsgewassen. Wanneer gebruik je wat, waarom en hoeveel? Hoe houden we onze bodem en dus onze gewassen gezond in de moestuin of op de boerderij?

Landbouw-wetenschappers, boeren en moestuinders onderzoeken al jarenlang hoe we met het juiste gehalte organische stof ervoor kunnen zorgen dat de opbrengsten van onze gewassen hoog blijven. Op vrijdag 14 april nodigen we Esther Kuiler en Gerard Korthals uit om hierover met ons in gesprek te gaan.

Esther Kuiler is bodemkundige en biologisch tuinder in de historische tuin van koning Willem III, de Ommuurde Tuin in Renkum. Vanavond deelt ze haar kennis over het beheren van de bodem, humus, compost en alle andere natuurlijke manieren voor een gezondere bodem.

Daarnaast laten we wetenschapper Gerard Korthals aan het woord, bodemecoloog van het Nederlands Instituut voor Ecologie en de Wageningen Universiteit in Wageningen. Hij is al zijn hele leven bezig met onderzoek naar een optimaal bodemleven. Hij zal ons de details geven van het in stand houden van een biodivers en goed functionerend bodemleven bijvoorbeeld door groenbemesting, gewasrotatie en het gebruik van organische materialen zoals compost.

Laat je inspireren en/of discussieer met ons mee en koop nu je ticket via www.theateraanderijn.nl

Prijs:
€ 10,00
€ 7,50 (CJP, studenten + leden slowfood, YFM en Velt)

Facebookevent >