Kies je regio
Terug naar overzicht

Duurzame Week X SFYN Utrecht

21 06

ZEEWIER; ALS DUURZAME LEKKERNIJ VOEDING VAN DE TOEKOMST

Tijdens de Duurzame Week kun je op verschillende locaties in Utrecht je laten onderdompelen in alles wat met duurzaamheid en een duurzame toekomst te maken heeft! Ook SFYN Utrecht draagt een steentje bij aan de programmering van deze week. Tijdens het ANNE Festival op vrijdag 21 juni 16.00h hosten wij the Seaweedman !

Wellicht klinkt het te mooi om waar te zijn, maar het voor velen nog onbekende zeewier is in staat bij te dragen aan een oplossing voor klimaatproblemen en voedseltekort. Zeewier kan namelijk onder water dezelfde rol vervullen als onze regenwouden boven water: het heeft de bijzondere gave om CO2 om te zetten in zuurstof. Daarnaast is zeewier een goede toevoeging aan onze dagelijkse voeding. Het zit boordevol gezonde voedingsstoffen en is breed inzetbaar in de keuken. Het feit dat zeewier razendsnel groeit en geen extra zoet water nodig heeft om te groeien, maakt het tot hét voedingsmiddel van de toekomst.

Hier wil je meer weten van toch? Toine Wilke is als zeewierman de ambassadeur van Sea Green en geeft tijdens de Duurzame Week een lezing over gezonde en duurzame voeding op het gebied van zeewier en zilte groente. Ben jij erbij? Reserveer nu jouw gratis ticket via de volgende link: https://bit.ly/2I2OlO6

Tot vrijdag!

Om onze website veilig en soepel te laten draaien plaatsen wij cookies. Lees ons privacybeleid of ga er direct mee akkoord. Privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten