Kies je regio
Terug naar overzicht

Van Akker tot Bakker

22 09

We zijn te gast op het biologisch melkveebedrijf Hillekens Hoeve in Etten-Leur. In oktober 2017 is dit bedrijf omgeschakeld van een gangbare naar biologische bedrijfsvoering. Naast het produceren en vermarkten van melk via een melktap is de familie Verhulst ook druk bezig met natuur en baktarwe. Deze tarwe wordt naar Molen De Lelie – een aantal kilometer verderop – gebracht en wordt daar gemalen tot pannenkoekenmeel, broodmix, bloem en meel. Met dit project is een nieuw streekproduct in Etten-Leur op de markt gebracht, waarvoor minder voedselkilometers nodig zijn en waardoor er een betere, eerlijke prijs voor de boer gerealiseerd kan worden.

11:45 – 12:00 Ontvangst met koffie en thee
12:00 – 13:15 Bedrijfsbezoek biologisch melkveebedrijf Hillekens Hoeve
13:30 – 14:00 Biologische lunch
14:30 – 15:00 Rondleiding Molen de Lelie
15:00 – 16:30 Workshop brood bakken

Kosten zijn 5 euro. Meld je aan door een e-mail te sturen naar brabant@sfyn.nl!

Wanneer: zaterdag 22 september
Tijd: 12:00 tot 17:00 uur
Waar: Hillekens Hoeve, Etten-Leur

Om onze website veilig en soepel te laten draaien plaatsen wij cookies. Lees ons privacybeleid of ga er direct mee akkoord. Privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten