Filter op
Terug naar overzicht

Food100: Night of the Gamechangers

12 10

Het voedselsysteem van nu is niet goed genoeg voor de 21ste eeuw. De epidemie van obesitas, aantasting van biodiversiteit, industrialisering van de landbouw, verminderd dierenwelzijn, voedselanalfabetisme en klimaatopwarming zijn de ongewenste gevolgen van een groeiende wereldbevolking en de noodzaak deze goedkoop te voeden. Deze race to the bottom in food moet gekeerd worden.

Food100 is een netwerk van gevestigde leiders en aanstormend talent. Het netwerk wil foodgeneraties verbinden, wil het gevestigde leiderschap inspireren en de nieuwe generatie – de millennials – kansen bieden om met nieuwe initiatieven de toekomst vorm te geven. De lijst van 2017 bestaat uit 50 ‘onder 30’ changemakers, en 50 ‘boven 30’ gamechangers. De boven 30 gamechangers zijn mensen met een groot netwerk, trackrecord, enigszins bekendheid waarschijnlijk al, en met grote invloed in het voedselsysteem. De 50 onder 30 zijn de jonge talenten, ondernemend, nieuwsgierig en vol belofte, maar weten nog niet de impact te genereren die de ‘captains of industry’ – groot of klein – hebben.

Voor de changemakers onder de 30 organiseert SFYN op 12 oktober “Night of the Gamechangers” i.s.m. Food Hub, Food Inspiration en Agrifood Capital. In Den Bosch komen we samen om elkaar te leren kennen tijdens een heerlijk diner.

***LET OP*** Dit is een besloten event en is alleen toegankelijk voor jongeren die zijn geselecteerd voor de Food100 2017