Filter op
Terug naar overzicht

It’s the Food, my Friend! #1 – Inspelen op kllimaatverandering

06 03

Het is weer tijd voor jaarlijkse serie voedseldebatten ‘It’s the Food, my Friend!’ in de Rode Hoed, Amsterdam. Dit is alweer het negende jaar waarin systeemdenkers, wetenschappers en praktijkvernieuwers met nieuwe inzichten en oplossingen worden uitgenodigd om samen in gesprek te gaan over de toekomst van de landbouw en ons voedselsysteem. Deze serie bestaat uit drie avonden en een slotdebat op zaterdagmiddag. Wil je meer weten over de ontwikkelingen, verschillende visies en maatschappelijke debatten rondom voedsel? Dan mag je It’s the Food, my Friend! zeker niet missen. 

It’s the Food, my Friend! #1 Inspelen op klimaatverandering

De klimaatverandering gaat diep ingrijpen in ons voedselsysteem. Deze eerste avond kijken we met twee gerenommeerde denkers en doeners naar die impact in relatie tot de ecologische crisis, maar ook tot de groeiende sociale ongelijkheid in de wereld.

Niet alleen klimaatverandering, maar ook het klimaatbeleid gaat diep ingrijpen in onze samenleving en in ons voedselsysteem. We staan voor de taak om het voedselsysteem niet alleen klimaatneutraal maken (mitigatie), maar ook klimaatbestendig (adaptatie). Omdat effectieve maatregelen geld kosten, zullen ze weerstanden oproepen. Niet alleen bij gevestigde belangen, maar ook bij sociale groepen die meer lasten dan lusten op hun bord krijgen. Kunnen we maatregelen aantrekkelijk maken voor alle groepen, van boer tot burger? Hoe koppelen we de ecologische en de sociale agenda?

Sprekers:
Wouter van Dieren (Club van Rome en Springtij): hoe gaan we om met de enorme impact van klimaatverandering en klimaatbeleid?
Maurits Groen (MGMC) over slimme innovaties voor transitie in voedsel en energie (o.a. Kipster en waka waka)
• Videofragment met de Canadese schrijfster en activiste Naomi Klein

RESERVEER_TICKET_SFYN