Filter op
Terug naar overzicht

It’s the Food, my Friend! #2 – kan de voedselproductie zonder chemie?

27 03

Het is weer tijd voor jaarlijkse serie voedseldebatten ‘It’s the Food, my Friend!’ in de Rode Hoed, Amsterdam. Dit is alweer het negende jaar waarin systeemdenkers, wetenschappers en praktijkvernieuwers met nieuwe inzichten en oplossingen worden uitgenodigd om samen in gesprek te gaan over de toekomst van de landbouw en ons voedselsysteem. Deze serie bestaat uit drie avonden en een slotdebat op zaterdagmiddag. Wil je meer weten over de ontwikkelingen, verschillende visies en maatschappelijke debatten rondom voedsel? Dan mag je It’s the Food, my Friend! zeker niet missen. 

It’s the Food, my Friend! #2 Kan de voedselproductie zonder chemie?

De toepassing van chemie in de landbouw ligt onder vuur. Drie prominente wetenschappers zoeken alternatieven in het genoom van plant en dier en in de kleinste levensvormen. Hoe beïnvloeden die ons en onze voedselproductie? En kunnen ze ons helpen om agrochemie te vervangen?

Waar liggen oplossingen? In nieuwe veredelingstechnieken zoals Crispr-cas? Of in ecologische methoden; inzetten van natuurlijke vijanden en beter begrijpen en benutten van het microbioom van de bodem? Zijn er productiesystemen die zowel de aarde als de mens dienen?

Sprekers:

  • Michel Haring (hoogleraar UvA) over de betekenis van nieuwe technieken voor veredeling en gewasbescherming voor het landbouwsysteem
  • Corné Pieterse (hoogleraar UU) over toepassing van kennis van het microbioom in bodem en plant
  • Johanna Fink-Gremmels (hoogleraar UU) over de kansen die onze kennis van het microbioom biedt voor dier en mens

RESERVEER_TICKET_SFYN