Kies je regio
Terug naar overzicht

Van Landbouw- naar Voedselbeleid: Wat betekent dit voor Amsterdam?

04 07

De noodzaak om te komen tot een duurzaam model van eten maken, verwerken, vervoeren en consumeren is groter dan ooit. Hoewel in de stad een ware ‘foodhype’ heerst, en de aandacht voor eten en gastronomie groter lijkt dan ooit, hebben de boeren het moeilijk. Was het landbouwbeleid ooit het domein van boeren en beleidsmakers, de laatste tijd klinkt de roep om een ‘voedselbeleid’ steeds luider. Nederland neemt in deze discussie het voortouw. Verschillende steden hebben ook al eigen voedselbeleid ontwikkeld. Amsterdam presenteerde in 2014 de Voedselvisie Amsterdam. Tijd om de balans op te maken. Wat betekent de eventuele verschuiving van landbouw- naar voedselbeleid voor een stad als Amsterdam, en wat speelt er op dit moment in de stad?

 

 

 

 

 

Programma

13:30 Inloop
14:00 Welkom door dagvoorzitter Janno Lanjouw (de Correspondent)
–       Joris Lohman – Slow Food International
–       Jan Semeins – Het Amsterdamse Proeflokaal
14:10 Jeroen Candel (Wageningen Universiteit) Landbouwbeleid? Wat is dat?
14:45 – 15:30 Gesprek over voedsel in de stad: dr. Annelie Boogerd (Ministerie van Economische Zaken) dr. Jeroen Candel (Wageningen Universiteit)
15:30 Keynote prof. dr. Jaap Seidell (Vrije Universiteit Amsterdam) Wat betekent een gezond voedselbeleid voor Amsterdam?

Reserveer een ticket

Na afloop is er een netwerkborrel en biedt het Amsterdamse Proeflokaal u een voorproefje aan van wat er te wachten staat wanneer het Proeflokaal haar deuren opent in december 2016.

Om onze website veilig en soepel te laten draaien plaatsen wij cookies. Lees ons privacybeleid of ga er direct mee akkoord. Privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten