Filter op
Terug naar overzicht

Je Lichaam als Poepmachine

27 03

YFM Utrecht presenteert event #1 van themajaar ‘Poep Onder de Loep!’ Met ‘Je Lichaam als Poepmachine’ gaan we het hebben over menselijke poep 💩

INHOUD
Je poep geeft je dagelijks een grote boodschap, maar wat is die boodschap en hoe komt deze tot stand? Ger Rijkers is professor in biomedische wetenschappen en Life Sciences. Als darmexpert legt hij vanaf de basis uit hoe je poep tot stand komt. Hoe zit het maagdarmstelsel precies in elkaar? Hoe maken je darmen nutriënten van verteerd voedsel? Vervolgens gaat het over de onverteerbare voedselresten die uit het lichaam verwijderd worden: Poep! Goed poepen is belangrijk, maar kijk ook eens naar de vorm, de kleur, hoe vaak je gaat. Er valt een hoop te ontdekken en Ger vertelt het!

PROGRAMMA
o 19.30 aanvang
o 20.00 Ger Rijkers deel I
o 20.45 -pauze-
o 21.05 Ger Rijkers deel II
o 21.45 einde en borrel

AANMELDEN
▶︎ Bij zijn? Meld je aan!

LOCATIE
De Moestuin
Aan de rand van de stad, pal langs de Krommerijn, vind je De Moestuin. Het is niet zomaar een plek waar groenten en fruit worden geteeld, maar een uniek project met een biologische tuin, moestuinwinkel, lunchcafé en feest- en vergaderlocatie De Oranjerie. Bij De Moestuin zijn lekkere hapjes en drankjes verkrijgbaar tijdens de lezing, zo kun je kiezen uit een ‘kleine boodschap’ of ‘grote boodschap’!

TOEGANG
Je Lichaam als Poepmachine is een gratis event. Wel werken we met een pay-what-you-want systeem: er staat een WC-potje voor donaties.

WAT Je Lichaam als Poepmachine – Ger Rijkers
WANNEER maandag 27 maart 2017 – van 19u30 tot 22u00
WAAR Utrecht – De Moestuin (Laan van Maarschalkerweerd 2)
BIJ ZIJN? Jazeker, meld mij aan! | Attend op  Facebook en nodig je vrienden uit!