Filter op
Terug naar overzicht

Nieuwe Nederlanders

20 04

SFYN Brabant organiseert samen met FoodUp Brabant het evenement Nieuwe Nederlanders – Nieuwerwetse gewassen van Brabantse bodem.

Waar komt jouw voedsel vandaan? We zijn steeds gevarieerder gaan eten en bekend geworden met diverse eetculturen. We consumeren exotische gewassen die alleen geïmporteerd kunnen worden, maar met alle gevolgen van dien… We willen wel meer lokaal eten, maar geen afstand doen van de heerlijke gerechten en ingrediënten. Nederlandse telers spelen in op deze vraag en zijn op zoek gegaan naar manieren om deze exotische gewassen in Nederland te verbouwen.

Kunnen we gewassen introduceren op Nederlandse grond die we wel eten, maar nog niet telen? Op zaterdag 20 april leren we over de introductie van nieuwerwetse gewassen van Brabantse bodem. De oprichter van Dutch Quinoa Group – je weet wel, van Lola Quinoa – komt onder andere vertellen over hoe de teelt van quinoa in Nederland bijdraagt aan duurzame voedselvoorziening en (bio)diversiteit en de jongens van De zoete pieper vertellen over de introductie van deze nieuwe Nederpieper in de schappen. Jolanda Raaijmakers van Ad Raaijmakers Akkerbouw & Gewasverzorging en Henk Vermeer van Agrifirm zullen het hebben over hun motivatie soja te telen op Brabantse grond.

Natuurlijk sluiten we af met een borrel met Nederlandse biertjes en wijntjes in de achtertuin van Pand 18!

Programma:
12:00 – 12:30 uur Inloop
12:30 – 13:30 uur Potluck* (optioneel)
13:30 – 16:30 uur Interactieve lezingen
16:30 uur Borrel in de tuin

* Maak een gerechtje op basis van Nederlandse ingrediënten. Zorg ervoor dat je het gerechtje kunt delen, servies e.d. is op locatie aanwezig. Deelname is gratis m.u.v. kosten voor lunch.

Locatie:
Pand 18 – Sint Josephstraat 18, ‘s-Hertogenbosch

Meld je aan via deze link (aanmelding is verplicht).