Filter op
Terug naar overzicht

SFYN & de chocoladefabriek

20 05

Wie wil er nou niet een kijkje nemen in een chocoladefabriek? Iedereen toch ;) Daarom neemt SFYN Utrecht je mee op avontuur naar de chocoladefabriek van Mesjokke! Mesjokke maakt niet zomaar heerlijke chocolade, maar besteed veel aandacht aan de herkomst van de cacaoboon en het verhaal van de cacaoboer. Met hun bean-to-bar chocolade hebben zij het gehele productieproces in eigen handen en nemen zij hun cacao direct van de producent af. Namelijk, als je weet waar je chocoladereep vandaan komt, smaakt hij nog lekkerder!  Verder worden de cacaobonen die Mesjokke selecteert niet alleen eerlijk en milieuvriendelijk verbouwd, maar worden ze ook volledig gebruikt! De vliesjes van de cacaobonen die niet meer bruikbaar zijn voor Mesjokke, worden namelijk door Henk van De Bijenakker gecomposteerd tot een natuurlijke meststof.

Fiets met ons mee naar Mesjokke voor een rondleiding door de fabriek en een proeverij van hun bean-to-bar repen. Vervolgens fietsen we verder naar De Bijenakker, om te zien hoe cacao ook een rol speelt op deze bijzondere plek. Per en Henk vertellen je er op 20 mei alles over!

Samen fietsen vinden we het leukst, maar mocht je met ander vervoer willen komen dan ben je uiteraard ook van harte welkom!

TOEGANG
Voor €4 krijg je van twee rondleidingen en een heerlijke proeverij!

PROGRAMMA
o 10.00 Verzamelen op de stoep van het Rijnlandhuis te Utrecht. (De hoek van de Jutfaseweg en de Vondellaan)
o 10.15 Fietsen naar Mesjokke (10 km)
o 11.00 Rondleiding en proeverij Mesjokke (Drenthehaven 2, Nieuwegein)
o 12.30 Fietsen naar De Bijenakker (17 km)
o 13.30 Rondleiding De Bijenakker (Rijnseweg 5a, Odijk)
o 15.00 Einde

AANMELDEN
▶ Bij zijn? Meld je aan!

LOCATIE
Mesjokke. In Nieuwegein vind je The Chocolate Explorers; de mannen achter Mesjokke chocolade. De vier vrienden Luc, Per, Wouter en Jasper gingen met elkaar op een fascinerende reis door de wondere wereld van cacao en chocolade. Ze waren niet alleen op zoek naar unieke smaken, maar ook naar eerlijke cacaovariëteiten. Hun jongensdroom was het maken van een verantwoorde en ongehoord lekkere chocolade op geheel transparante manier, en die droom is uitgekomen. Meet Mesjokke en hun bean-to -bar repen!

De Bijenakker. In een oude pruimenboomgaard ontwikkelen Henk en Maaike sinds 2006 hun droomtuin; een akker vol bloemen, (vergeten) groente, kruiden en fruit. Het is een natuurrijke plek, waar het goed toeven is voor vogels, vlinders, bodemdiertjes en tal van insecten. De Bijenakker en Mesjokke hebben een bijzondere samenwerking. Tijdens het verwerken van de cacaobonen worden namelijk de vliesjes verwijderd, en De Bijenakker gebruikt deze als natuurlijke meststof; van boon tot boer dus!