Filter op
Terug naar overzicht

Slow Food in het Park

25 06

25 juni het zover: Slow Food in het Park 2017

Tijdens de eerste editie van Slow Food in het Park vieren we de kracht van het Slow Food netwerk. Slow Food Nederland organiseert dit eendaagse evenement om in gesprek te gaan over hoe we Slow Food nu en in de toekomst op de kaart zetten. Op het programma staan workshops waar je nieuwe vaardigheden ontwikkelt om de beweging te versterken. Op de Pure Markt vindt een Slow Food invasie plaats, waar je de mooiste Ark van de Smaak-producten kan vinden én we gaan samen aan tafel om te genieten van een bijzondere Slow Food lunch.

RESERVEER EEN TICKET

*Tot aan 25 juni vind je alle updates in dit Facebookevent.

Programma:

| Slow Food Eat-in | Samen aan tafel
13.00-14.30

We breken de dag met de beste Slow Food lunch van je leven. De Slow Food Chefs Alliantie (o.a. met Chris Naylor, Joris Bijdendijk, Fabio Antonini, Michiel Waterman, Terri Salminen, Paul de Jong en Marnix Benschop) én Slow Food leden vullen samen de lunchtafel met hun favoriete Ark van de Smaak-producten. Tijdens de lunch brengen enkele sprekers van binnen en buiten het netwerk prikkelende ideeën in, om de gesprekken aan tafel te voeden. Iedereen kan aanschuiven voor € 5,- óf een eigen meegebracht gerecht.

| Workshops | Zet Slow Food op de kaart
10.30-17.00

In de workshop ‘Lekker Lokaal Lobbyen’ krijg je tips & tricks over hoe je met succes een politieke boodschap kunt overdragen aan raadsleden en politici. Hilde Segond von Banchet (Communicatie Slow Food Youth Network) laat zien hoe je met simpele middelen je online communicatie een boost kan geven. Ook vergeten we de smaak niet; denk aan een wildplukwandeling, een slow cheese tasting én een proeverij van het nieuw opgerichte Genootschap van de Warme Stokers.

*Aanmelding voor de workshops vind plaats, zodra het hele programma bekend is. Houd hiervoor dit Facebookevent in de gaten.

| Ark op de Markt | Proef de mooiste producten
11.00-18.00

Tegelijkertijd met het programma in huize Frankendael vindt er 500 meter verderop (in Park Frankendael) een Slow Food invasie plaats bij de Pure Markt. Op deze drukbezochte markt staan éénmalig 5 kramen vol Ark van de Smaak-producten, zoals de Chaamse hoen, de Twentse landgans, Boeren Goudse oplegkaas St-Jansui, champagne-rode rabarber, Leidsche Hanger en nog veel meer!

| Open voor discussie | Organiseer zelf een bijeenkomst
10.00-17.00

Heb je zelf een idee voor een discussie of workshop? Gedurende de dag houden we twee ruimtes beschikbaar voor eigen invulling. Wil je een discussie voeren over bijen, zeldzame rassen of het betrekken van chefs in je eigen regio? Dat kan! Wij faciliteren een ruimte voor max. 18 personen waar je 60 min. lang een bijeenkomst kan organiseren. Stuur jouw idee naar evenementen@slowfood.nl o.v.v. Open voor discussie

Locatie:
Huize Frankendael, restaurant Merkelbach

// Beeld: Slow Food Youth Network met dank aan: Swallowtail Garden seeds & Biodiversity Heritage Library
https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/