Filter op
Terug naar overzicht

wAardegesprek x Mayo en Merengue workshop

08 04

Daag jezelf uit en ga in (wAarde)gesprek over eieren en leer daarnaast een ouderwets-goede Nederlandse Mayo en heerlijk zoete Zwitserse Merengue maken! In samenwerking met de mensen van wAardegesprekken, organiseren wij dit toffe en leerzame event!

Het concept “wAardegesprekken” is eigenlijk heel simpel: tijdens deze bijeenkomsten draait het om het delen van je eigen mening en visie op eten. Het is een open gesprek tussen burgers, boeren, handelaars, winkeliers en jou. Samen zullen we aan tafel schuiven, met elkaar kennismaken en het gesprek over “eieren” aangaan. Het doel ervan is om informatie uit te wisselen, elkaar beter te leren begrijpen en ideeën verder te ontwikkelen. Dit alles zou moeten leiden tot transparantere ketens voor duurzaam, lokaal en gezonde voeding. Uiteraard hoef je voor het bijwonen van dit gesprek geen beleerd ‘ei-expert’ te zijn; iedereen is welkom.

Voor het wAardegesprek vragen we iedere deelnemer een ei in z’n verpakking mee te nemen. Samen zullen we op zoek gaan naar het verhaal achter deze eieren; wat er komt kijken bij de productie en het transport naar de winkel en consument; en gaan we op zoek naar antwoorden op de vragen die er leven.

 

 

 

 

 

 

Het wAardegesprek combineren we samen met een Mayo en Merengue workshop. De workshop zal worden gegeven door Irene, van de blog “GreenIrene”, die expert is op het gebied van (h)eerlijk eten koken. Naast de opgedane kennis over eieren, neem je na afloop uiteraard je eigengemaakte Mayo en Merengue mee naar huis!

Wanneer // Zaterdag 8 april
Waar // “Westside Slotermeer”, Burgemeester de Vlugtlaan 125, 1063 BJ, te Amsterdam
Tijd // 11:00 – 15:30
Programma // 11:00-13:00 workshop 1, 13:00-13:30 lunch, 13:30-15:30 workshop 2
Prijs // wAardegesprek + workshop 1 & 2 + lunch optie 1 = €21,- p.p. (inclusief materialen)
wAardegesprek + workshop 1 & 2 + lunch optie 2 = €24,- p.p. (inclusief materialen)
Lunch optie 1 // huisgebakken biobrood met 2 soorten beleg, salade of soep, vers fruitsap, koffie/thee
Lunch optie 2 // huisgebakken biobrood met 3 soorten beleg, quiche/hartige taart, salade of soep, vers fruitsap, toetje, koffie/thee

Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar waardegesprekken@gmail.com o.v.v. “YFM wAardegesprekken workshop”. Geef in deze e-mail het totaal aantal personen aan waar jij voor inschrijft. Zo snel mogelijk zal een e-mail worden teruggestuurd waarin de betaalgegevens voor de overschrijving staan. Na de betaling zal jouw aanmelding per mail worden bevestigd.

Check ook het Facebookevent om op de hoogte gehouden te worden van alle updates!