Filter op
Terug naar overzicht

Gazpacho op Donderdag – Toekomstplanten, Noordzeevis en Brabantse worstenbroodjes

Het is tijd voor afwisseling, vandaar een Gazpacho op Donderdag. Alles over eten, door de SFYN in één pan gegooid, gecureerd en gereduceerd tot een koel soepje om bij af te koelen. Schep op!

gazpachoopdonderdag_1_awbontour

Als Warme Broodjes on Tour – Toekomstplanten / donderdag 18 mei
Vandaag kan je gratis naar SFYN Talkshow ‘Als Warme Broodjes’ – Toekomstplanten. En dit keer verruilen we Pakhuis de Zwijger voor Nieuwspoort in Den Haag. We gaan in gesprek met o.a. Tjeerd de Groot (Tweede Kamerlid D66), Michael Kesters (Directeur Syngenta) en Ernst van den Ende (Algemeen Directeur Plant Sciences Group Wageningen University & Research) over over planten, techniek, duurzaamheid en de toekomst. Want wat kunnen we allemaal met planten? En welke richting gaat het uit? We gaan in gesprek met wetenschap, politiek en ondernemers. Vanaf 19:45 ben je welkom in Nieuwspoort (Lange Poten 10, Den Haag) Ga voor meer informatie naar het Facebookevent.

gazpachoopdonderdag_1_amsterdamco

WorldTalks: Wie Amsterdam Voedt. / vrijdag 19 mei
WorldTalks is een maandelijkse talkshow met borrel, georganiseerd door Amsterdam&Co  in de Stadsschouwburg Amsterdam. Aanstaande vrijdag staat de talkshow in het teken van het lokale voedselsysteem.Het gemak van de supermarkt om de hoek met producten van over de hele wereld is misschien niet houdbaar voor de toekomst. Moeten we niet lokaler gaan produceren? Hierover gaat WorldTalks op 19 mei. En een van de gasten in onze eigen SFYN academicus Tim den Hartog, die zal vertellen over zijn ijsmakerij met ingrediënten van lokale producenten. Toegang is gratis, maar meld je nog wel even aan via deze website. Van 17:30 tot 20:00 ben je welkom in de stadsschouwburg  (Leidseplein 26, Amsterdam)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

gazpachoopdonderdag_1_chocofabriek

SFYN & De Chocoladefabriek / zaterdag 20 mei
Deze zaterdag organiseert SFYN Utrecht een tour voor lekkerbekken. Want wie wil nou niet een kijkje nemen in een chocolade fabriek? Daarom neemt SFYN Utrecht (voormalig YFM) je mee op avontuur naar de chocoladefabriek van Mesjokke! Mesjokke maakt niet zomaar heerlijke chocolade, maar besteed veel aandacht aan de herkomst van de cacaoboon en het verhaal van de cacaoboer. Met hun bean-to-bar chocolade hebben zij het gehele productieproces in eigen handen en nemen zij hun cacao direct van de producent af. Namelijk, als je weet waar je chocoladereep vandaan komt, smaakt hij nog lekkerder! Tickets kosten €4,- en dan ga je van 10:.00 – 15:00 op pad. Ga voor meer informatie naar het Facebookevent.

gazpachoopdonderdag_1_noordzee

Dag van de duurzame Noordzeevis / zaterdag 20 mei
Ben je geen chocoladefreak? Breng dan een bezoekje aan de dag van de duurzame noordzeevis in IJmuiden. Ook kan je gratis naar toe en zie je hoe vis wordt gerookt, doe je mee aan een workshop vis fileren en maak je kennis met een innovatieve en duurzamere manier van visserij. Je hoeft je nergens aan te melden, je hoeft alleen te komen naar Vishal D en de Vissershaven in IJmuiden Ga voor meer informatie naar het Facebookevent.

gazpachoopdonderdag_1_fooduplive

Foodup Live! #1 – Brabants worstenbroodje of wereldburger / dinsdag 23 mei
Mocht je het weekend al volgeplant hebben, dan is er aanstaande dinsdag weer een moment om je tanden in een stevig voedseldebat te zetten. In de eerste editie van Foodup Live gaat het over dilemma’s in de supermarkt: liever een in september geoogste appel dan een Nieuw-Zeelandse kiwi in het seizoen? Lokaal en kleinschalig geproduceerd vlees of concurrerend op de wereldmarkt? Kunnen we inzetten op mondiaal, maar lokaal blijven denken? Het wordt een avond met Brabantse voedselondernemers die met elkaar het debat aangaan. Te gast zijn o.a. Oud SFYN-academicus Bas Antonissen, lector bij de HAS Hogeschool JP Beers. Je kan dit event gratis bijwonen, wel graag aanmelden via deze link. Van 19:30 tot 21:30 ben je welkom in de Koudijs Kafe in de Mengfabriek (Tramkade 26, Den Bosch)

 

// beeld: Toos Hartog, SFYN, Created using food can mockup from ZippyPixels.com