Filter op
Terug naar overzicht

Hallo! Wij zijn YFM Brabant!

In Brabant hebben we een mooi clubje gezellige, inspirerende en getalenteerde mensen bij elkaar verzameld binnen onze regionale YFM. Tijd om deze knappe koppen voor te stellen. Tijd voor een smoelenboek!

anne-reijnders

Anne Reijnders

Voorzitter YFM Brabant & eigenaar Food Embassy

YFM projecten: Mannenvlees BBQ (@Fier!), SFYN Academie, Als Warme Broodjes: Vlees versus Zuivel, De Grote Food Quiz & eindevent Mannenvleesjaar

Wat volgens Anne mórgen mag veranderen in ons voedselsysteem: “Mensen maken veel keuzes nu niet bewust, zo kopen veel mensen producten waarvan ze eigenlijk niet achter de productiemethode staan. Vaak komen deze ongelukkige keuzes voort uit onwetendheid ofintimidatie door de complexiteit van het voedselsysteem. Mijn droomscenario zou zijn dat alle consumenten (en producenten) hun voedselkeuzes bewust maken. Zo dragen we met ons consumentengedrag écht uit waar we als mensen voor staan.”

 

screen-shot-2016-12-14-at-13-56-56

Annelaura Schaap

Afgestudeerd als voedingskundige en zoek naar een toffe baan!

YFM projecten: te be continued..!

Wat volgens Annelaura mórgen mag veranderen in ons voedselsysteem: “Voedseleducatie voor elk kind.”

 

carline-zoete

Carline Zoete

freelancer in de culturele sector en duurzaamheid

YFM projecten: Aan Tafel (bij YFM Amsterdam)

Wat volgens Carline mórgen mag veranderen in ons voedselsysteem: “De prijs van voedsel. Een hogere prijs kan zorgen voor een hoger inkomen voor boeren en producten en door een hogere waarde van voedsel wordt voedsel ook waardevoller.”

 

Charlotte Machelessen

Student eventmanagement aan HKU

YFM projecten: eindevent Mannenvleesjaar

 

froukje-kooter-250x250-c-default

Froukje Kooter

Projectleider jongeren, markt en maatschappij bij ZLTO

YFM projecten: Lekkere Trek, Café Discosoep, SFYN Academie & Mannenvlees BBQ @Fier!

 

ilona-spierings-250x250-c-default

Ilona Spierings

Docent Fresh Food Innovation aan de HAS

YFM projecten: mede-oprichter, Café Discosoep, SFYN Academie, Winter Wildplukken, Boer versus Man debat, #mannenvlees & De Grote Food Quiz

 

Ine Stallaart

Medewerker Distilleerderij bij De Heische Hoeve

YFM projecten: Boer versus Man debat & #mannenvlees

 

unnamed

Lizette van Dijk

Freelancer / Co-owner Firma MelkMannen

YFM projecten: mede-oprichter, Café Discosoep, Lekkere Trek, SFYN Academie, Boer versus Man debat & Mannenvlees BBQ

Wat volgens Lizette mórgen mag veranderen in ons voedselsysteem: “Het eerste wat in me op komt is: de mensen in het systeem. In tweede instantie denk ik aan: het afschaffen van moedwillige onwetendheid. Ergens in je achterhoofd weet je dat het misschien niet zo goed is, maar je wilt het niet precies weten… het is zo lekker namelijk, het is zo makkelijk, het is zo goedkoop..  We zijn er allemaal schuldig aan, ik zeker ook. Maar hoe meer we weten, hoe meer we willen weten, hoe moeilijker het wordt om te doen alsof ons handelen geen effect heeft op de wereld om je heen. Op het landschap, dierwelzijn, arbeids- en leefomstandigheden, klimaat.. Ik denk dat we andere keuzes zouden maken. Betere keuzes. Met af en toe een beetje bewust zondigen, dat wel. Het leven moet wel leuk blijven :)”

 

Marieke Ploegmakers

Marketing en communicatie-expert

YFM projecten: eindevent Mannenvleesjaar

 

Marijke

Marijke van de Sande

Algemeen Bestuurslid YFM Brabant / Nutrition & Health Assistant Manager bij Unilever

YFM projecten: Boer versus Man debat, #mannenvlees & eindevent Mannenvleesjaar

Wat volgens Marijke mórgen mag veranderen in ons voedselsysteem: “Afgezien uiteraard van het waarderen van mannenvlees, zou ik graag zien dat er minder voedsel op grote schaal verspild wordt. Een verplichting voor voedselbedrijven om de gehele oogst van leveranciers aan te nemen, ook al zijn de gewassen niet volledig de juiste kleur of vorm, bijvoorbeeld.”

 

img_0844

Marjolein de Graag

Student Food Innovation op de HAS

YFM projecten: to be continued..!

Wat volgens Marjolein mórgen mag veranderen in ons voedselsysteem: “Ieder land of in ieder geval ieder continent zou zijn eigen voedselproductie moeten hebben afgestemd op de benodigde capaciteit. Internationale handel van voedsel zou alleen nog worden toegestaan met duurzame verdragen. Nu wordt 2/3 van ons voedsel nog geproduceerd en geïmporteerd uit overzeese landen. Het voedsel wordt verscheept of vervoerd met het vliegtuig terwijl de producerende landen zelf kampen met voedselproblemen. Landelijke voedselproductie geeft naar mijn idee een beter balans op alle fronten. Minder uitstoot van broeikasgassen door het wegnemen van internationaal vervoer, beter zicht op de voedselproductie en het verkleinen van voedselverspilling.”

 

pieter-van-hout-fb

Pieter van Hout

Regiocoördinator YFM Nederland / Projectleider Innovatie bij ZLTO

YFM projecten: to be continued..!

Wat volgens Pieter mórgen mag veranderen in ons voedselsysteem: “Meer respect voor boer en tuinder en dat mensen met een zwart-wit mening een keer een goed gesprek voeren met de mensen die hun voedsel met veel liefde en moeite produceren. Begrip voor elkaar leidt tot nieuwe mogelijkheden.”

 

Tania

Tania Stout

Penningmeester YFM Brabant / Technische ondersteuning bij diervoederadditievenproducent Perstorp

YFM projecten: #mannenvlees & De Grote Food Quiz

Wat volgens Tania mórgen mag veranderen in ons voedselsysteem: “Het bewustzijn van de consument waardoor ze beter beslissingen kunnen nemen en de boer misschien eindelijk wat beter gaat verdienen.”

 

Tijn

Tijn van Breugel

Secretaris YFM Brabant / Levensmiddelentechnoloog in de levensmiddelenindustrie

YFM projecten: SFYN Academie, #mannenvlees & De Grote Food Quiz

Wat volgens Tijn mórgen mag veranderen in ons voedselsysteem: “Ik zou beginnen met het oplossen van de voedselverspilling.”

 

Meedoen? Meer weten? Samenwerken? Mail ons op brabant@sfyn.nl!