Filter op
Terug naar overzicht

Het landelijk bestuur van het Slow Food Youth Network zoekt versterking

We zijn op zoek naar een algemeen bestuurslid dat staat te trappelen om zijn/haar passie voor good, clean & fair voedsel te delen met onze leden door heel Nederland.

Slow Food Youth Network (SFYN) is een netwerk van jonge veranderaars uit alle windrichtingen van het voedselsysteem: boeren, tuinders, koks, vissers, producenten en consumenten die met elkaar veranderingen in gang zetten in de manier waarop ons voedsel wordt gemaakt, verkocht en opgegeten. Als onderdeel van de Slow Food beweging zetten ook wij ons in voor ‘good, clean & fair food’. In Nederland bestaat SFYN sinds 2009. Wij zijn een vereniging met afdelingen door heel Nederland en een landelijk hoofdkantoor dat wordt geleid door een directeur (fulltime). Het bestuur is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van SFYN als landelijke beweging op de lange- en middellange termijn.

Wat kun je verwachten?
We zoeken iemand met een passie voor voedsel die dat enthousiasme weet over te brengen op onze leden en potentiële leden in heel Nederland. Samen met de andere bestuursleden ben je verantwoordelijk voor de continuïteit en de ontwikkeling van SFYN als organisatie. Wij zijn specifiek op zoek naar een algemeen bestuurslid met visie die een goede sparringpartner kan zijn binnen het bestuur en die niet bang is om zijn of haar handen uit de mouwen te steken. Deel van deze functie is ook de verantwoordelijkheid voor de samenwerking met Slow Food Nederland en Slow Food Internationaal.

Waar zijn we naar op zoek?

Jij bent iemand die…

  • Ervaring heeft binnen SFYN.
  • Pragmatisch en idealistisch durft te zijn en snel kan schakelen tussen denken en doen.
  • Zelfstandig en doortastend kan werken.
  • Mensen kan verbinden en enthousiasmeren.
  • De organisatie van Slow Food aan het hart gaat.
  • Tussen de 21 en +/- 32 jaar oud is (32 is de maximale leeftijd van leden van SFYN).
  • Zich af en toe flink opwindt over hoe het er aan toegaat in de voedselketen, en overtuigd is van het vermogen van SFYN om daar verandering in te brengen.

Tijdsinvestering:
Als bestuur vergaderen we eens in de 2 weken. Daarnaast verwachten we dat je voldoende tijd investeert in bestuurszaken en regelmatig evenementen van SFYN bezoekt. Dat betekent dat je gemiddeld 8 uur per week met SFYN bezig zal zijn.

Wat wij bieden:
Wij bieden een uitdagende, afwisselende bestuursfunctie met veel eigen verantwoordelijkheid en inbreng. Je wordt onderdeel van een gemotiveerd bestuur en maakt deel uit van een creatieve, impactvolle organisatie die nog volop aan het groeien is.

Lijkt het je leuk om je in te zetten voor een jonge en ambitieuze organisatie? Wil je meewerken aan een duurzamer voedselsysteem? Heb je bestuurservaring, of wil je die juist opdoen?

Stuur dan je CV en motivatiebrief voor 24 juli naar jasper@sfyn.nl.

Houd alvast vrijdag 27 juli, tussen 18.00 en 19.30 uur, vrij voor een kennismakingsgesprek op ons hoofdkantoor in Utrecht. Mocht je naar aanleiding van deze vacature nog vragen hebben dan kun je deze sturen naar hetzelfde e-mailadres.