Filter op
Terug naar overzicht

Win jij de Jan Wolf scriptieprijs 2015?

Heb jij het afgelopen jaar een bachelor- of masterscriptie geschreven over een voedsel gerelateerd vraagstuk? Dan kom jij misschien wel in aanmerking voor een van de prijzen van 500 euro!

Eind 2015 vindt de jaarlijks terugkerende toekenning van de Jan Wolf scriptieprijzen weer plaats. Deze prijzen zijn door Slow Food ingesteld ter herinnering aan de in augustus 2009 overleden eerste voorzitter van de vereniging Slow Food Nederland, Jan Wolf. Sinds 2009 worden de prijzen (€ 500) jaarlijks toegekend aan studenten die met een bachelor- en masterscriptie volgens de jury de beste bijdrage hebben geleverd aan de verdere kennisopbouw rond ‘good, clean and fair’ en daarmee het gedachtegoed van Slow Food. Vanaf 2014 mag ook een ontwerp of een andere manier van afstuderen worden voorgedragen, als het maar om een afstudeeropdracht gaat.

Winnaar 2014

Vorig jaar won bijvoorbeeld YFM’er Brita Trapman (foto) nog de prijs voor beste masterscriptie die zij schreef voor politicologie. Daarin zocht zij naar verklaringen voor de toenemende erkenning van het belang van kleinschalige visserij voor voedselzekerheid en armoedebestrijding binnen de Food and Agriculture Organisation (FAO) van de Verenigde Naties. Eén van de bevindingen was dat de wereldwijde organisatie van kleinschalige vissers hiervoor van belang is geweest.

En jij kunt er dus dit jaar met de prijs vandoor gaan. Inschrijving is mogelijk tot uiterlijk 1 november 2015!

Spelregels // Inschrijfformulier