Kies je regio
Terug naar overzicht

LIANNE DE BIE NIEUWE VOORZITTER SFYN UTRECHT

Sinds deze maand heeft het bruisende team van SFYN Utrecht een nieuwe voorzitter. Na een prachtig jaar geeft voorzitter Joyce Schloesser namelijk het stokje door aan Lianne de Bie (op de foto 3e van linksonder)!

Joyce Schloesser: “Afgelopen jaar was voor SFYN Utrecht een jaar met veel positieve energie. Met trots kijk ik terug op een jaar waarin we met ons creatieve food team en achterban gegroeid zijn. Een jaar waarin we belangrijke voedselthema’s aangekaart hebben en waarin we jongeren uitgedaagd hebben om na te denken over hun voedselkeuzes door het organiseren van lezingen, workshops, symposia en tours. Een jaar waarin we transformeerde van YFM Utrecht naar SFYN Utrecht en hiermee de samenwerkingen tussen jongeren over de hele wereld versterken. Ook het jaar wanneer we voor de eerste keer hebben gewerkt hebben met een jaarthema. Een jaarthema waarin de focus lag op alles dat met ontlasting en mest te maken had: Poep onder de loep! Met het volgende Jaarthema ‘Lokaal Kabaal’ stuur ik mijn opvolger Lianne op pad. Ik heb veel vertrouwen in Lianne als de nieuwe voorzitter en wens haar veel succes aankomende tijd!

 

Lianne de Bie: “Met heel veel plezier neem ik het stokje van Joyce over als voorzitter. Aan de hand van hoe enthousiast Joyce sprak over de gezellige mede-SFYN’ers en de leuke en interessante projecten van afgelopen jaar kan ik concluderen dat ze een geweldige voorzitster is geweest. Gelukkig gaf ze aan dat ze actief blijft bij SFYN zodat wij kunnen blijven genieten van haar enthousiasme! Nu ben ik, Lianne (25), dus aan de beurt. Ik ben geboren en getogen op het platteland en kom uit een familie met veel agrarische ondernemers. Hierdoor ben ik van jongs af aan al geïnteresseerd in waar ons eten vandaan komt en hoe het systeem aarde als geheel werkt. Volgend op dat laatste heb ik Land- en Watermanagement in Velp gestudeerd om daarna in Wageningen Earth & Environment te studeren. In deze studies heb ik mij onder andere gefocust op hoe we voldoende water en kwalitatieve bodems behouden voor de landbouw. Vanuit deze achtergrond weet ik hoe belangrijk het is voor het voedselsysteem om zuinig te zijn op de wereld en onze leefomgeving. Mijn passie voor dit thema en de rest van het voedselsysteem hoop ik in mijn rol als voorzitter nog meer te volgen. Ik kijk daarom erg uit om samen met mijn mede-bestuursleden en het SFYN team verder te gaan met ons jaarthema ‘Lokaal Kabaal’!”

Het hele team bedankt Joyce voor haar enthousiaste inzet als voorzitter van SFYN Utrecht en ziet tegelijkertijd uit naar een nieuw avontuur met nieuwe voorzitter Lianne!

Om onze website veilig en soepel te laten draaien plaatsen wij cookies. Lees ons privacybeleid of ga er direct mee akkoord. Privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten