Filter op
Terug naar overzicht

Lijstje: bijzondere mobiele catering concepten

Je komt food trucks op ieder festival of evenement tegen. Ze zijn er in alle soorten en maten. Maar welke springen er nu echt uit met hun concept? We vroegen het Lotte Wouters van The Food Line-up.

1. Keuken van het ongewenst dier
De Keuken van het Ongewenst Dier is dé Keuken die producten verkoopt van ongewenste diersoorten. Door deze installatie wordt een statement gemaakt van de absurditeit in de wijze van vleesproductie en maatschappelijk niet aanvaarde dieren.”
Lotte: “My little pony burger, schipholganskroket en muskusrat. Super experimentele signaal keuken met enkel incourante dieren. Dit is puur duurzaam!”

Top 5 bijzondere mobiele catering concepten - Keuken van het ongewenste dier
2. Glacier Fou
Bij Glacier Fou bevriezen ze de smaak in een oogwenk op -192˚, waardoor het ijs ontstaat met een crème-achtige structuur zonder de gebruikelijke ijskristallen. Moleculair ijs dus, maar zelf gebruiken ze de naam ‘Glace à la nitro’
Lotte: “Spectaculaire ijsmaakster die moderne en experimentele smaken in ijs stopt. Het gaat om de smaken en ijs is de vorm!”

Top 5 bijzondere mobiele catering concepten - Glacier Fou

3. Dutch Weed Burger
De Dutch Weed Burger ontving de afgelopen 2 jaar de ‘vegan award’ voor beste cateraar. Ze omschrijven hun burger zelf als “één van de gezondste hamburgers ter wereld met zeewier als lekkere smaakmaker! De malse patty is gemaakt van zilte sojasnippers en Royal Kombu, een krachtig winterwier, duurzaam geteeld in Nationaal Park Oosterschelde.”
Lotte: “Dé Zeewierhamburger. Het antwoord op ons eiwitdilemma. Echt future proof food.”

Top 5 bijzondere mobiele catering concepten - Dutch Weed Burger
4. Labne Bar
Merijn Tol & Nadia Zerouali zijn naast kookboekenschrijvers ook culinair journalist, receptschrijver en foodstylist. Daarnaast hebben ze een eigen kookprogramma op 24kitchen; Grenzeloos koken Arabisch.
Lotte: “Merijn & Nadia brachten dit mee uit het midden oosten en geven er hun tegen twist aan. Uitgehangen yoghurt versierd met allerlei arabische smaken en flatbread erbij. Een hele bijzondere hartige snack!”

Top 5 bijzondere mobiele catering concepten - Labne Bar
5. Zijpe Stijl
Zijpe Stijl bestaat uit Asher Bachrach en Teun Blenckers uit Bruinisse die samen Zeeuws seafood naar een groter publiek brengen op festivals en evenementen.
Lotte: “Echte zeebonken uit Zeeland serveren lokale schelpdieren uit het seizoen. Mosselen, Oosterschelde kreeft, Scheermessen van de barbecue: geen foefjes maar stoere pure smaken. En… een super gezellige sfeer!”

Top 5 bijzondere mobiele catering concepten - Zijpe Stijl