Kies je regio
Terug naar overzicht

Meet the team of SFYN Amsterdam

In Amsterdam we are working with a mix of experienced and new SFYNers. We are all young consumers in this wonderful city. We love to share our interest in food and sustainability. Come meet us here and at one of our next events!

Anne Luz Pijnenburg SFYN Amsterdam

ANNE LUZ PIJNENBURG

Voorzitter SFYN Amsterdam, Host bij Conscious Hotels & Community Builder bij De Krekerij

In mijn zeven jaar lidmaatschap heb ik verschillende rollen vervuld waarvan een van de meest leuke was; projectleider zijn van het evenement World Disco Soup Day ’17 en ’18! En nu, heel leuk, komt dan het moment dat ik mezelf voorzitter van SFYN Amsterdam mag noemen!

Ik ben afgestudeerd geograaf en ben gespecialiseerd in stedelijke en voedselvraagstukken. De impact van urbanisatie en onze consumptiepatronen op het milieu zijn thema’s waarin ik me al jaren graag in verdiep. Dan komt daar nog tien jaar horeca bovenop, met mijn neus boven de lekkerste gerechten maar ook met mijn neus in de prullenbakken waar zoveel voedsel verspild werd.. zodoende kom je uit op deze passie om echt iets te doen met eten, gastvrijheid en duurzaamheid!

Beste SFYN Moment

Het is voor mij super belangrijk om mensen in het netwerk en daarbuiten op een positieve manier te laten zien wat we allemaal kunnen doen om ons voedselsysteem duurzamer te maken. Daarom ben ik super trots op onze laatste World Disco Soup Day, waar we met workshops tips en tricks gaven over hoe we thuis ons voedselverspilling kunnen verminderen! En dat allemaal terwijl we ook dansten op disco deuntjes en we samen mochten werken met alle andere food waste fighters die actief zijn in Amsterdam!

Je kunt mij wakker maken voor…

Een geroosterd broodje met kaas en appelstroop


Katie Daniëls SFYN Amsterdam

KATIE DANIELS

Secretaris SFYN Amsterdam

Sinds oktober 2018 maak ik deel uit van het bestuur van SFYN Amsterdam waarbij ik de rol van secretaris mag vervullen. Een eervolle taak, aangezien deze nieuwkomer nog maar net de voedselsector is binnengestapt.

Op dit moment volg ik de minor ‘Global food security’ waar ik nadenk over het voedselvraagstuk vanuit een economisch, politiek en sociaal oogpunt. Tijdens mijn bachelor Culturele Antropologie heb ik onder anderen geleerd situaties vanuit de belevingswereld van anderen te begrijpen. Met deze skills en kennis zou ik graag de voedselindustrie een beetje (boel) beter willen maken. In mijn vrije tijd zing en dans ik bij musicalvereniging Unidos en daag ik mezelf uit tijdens bootcamp en zwemtrainingen. Voor de kost werk ik bij het Kweekcafé in Haarlem. Een gezellig en inspirerend café waar veel aandacht is voor seizoensgebonden producten en duurzaamheid in het algemeen.

Je kunt mij wakker maken voor…

Tot slot, kan ik optimaal genieten van de kleine dingen in het leven. Bomen in mooie herfstkleuren, fietsen met de wind mee, de geur van vers brood en koffie, of een stukje zelfgemaakte appeltaart. Heerlijk!


Anne Groen SFYN Amsterdam

ANNE GROEN

Communicatie SFYN Amsterdam & Consultant Regulatory Affairs Food

Met een achtergrond aan de kunstacademie en in voeding adviseer ik momenteel ondernemers in de voedingssector. Bij vraagstukken over interpretatie van levensmiddelenwetgeving en voedselveiligheid. Ik probeer zo misleiding op voedselverpakkingen te voorkomen en voedsel veilig te houden, en help hierbij zowel startups als grotere voedingsbedrijven. Ik klim graag in de pen en ben verzot op spontane reizen, couchsurfing en -hosting en ecodorpen.

Mijn bijdrage aan SFYN

Startend als vrijwilliger ondersteunend bij de communicatie in seizoen 2018, maak ik nu deel uit van het bestuur van SFYN Amsterdam en neem ik de communicatie voor mijn rekening. Ik krijg altijd energie van de creatieve ideeën en de sfeer tijdens vergaderingen.

Tofste SFYN moment

De regiodag op de bioboerderij in Oost Groningen van de ouders van SFYN Groningen lid Marije! Tussen diezelfde dag geboren kalfjes was het een bijzondere locatie voor een eerste keer kennismaken met andere SFYN regio’s en het landelijk SFYN bestuur.

Je kunt mij wakker maken voor…

Zelfgebakken 100% desembrood van meel van Weesper wieken met een scherpe picual olijfolie of voor een boottocht met verse visvangst op de Wadden. Ahoy!


Jascha Goudt SFYN Amsterdam

JASCHA GOUDT

Algemeen Bestuurslid SFYN Amsterdam

Toen ik studeerde aan de Hogere Hotelschool van Maastricht leerde ik Slow Food kennen, ik werd meteen enthousiast van alles wat er werd neergezet en waar ze voor stonden. Tijdens mijn tijd als bedrijfsleider bij restaurant Merkelbach kwam ik er achter hoe groot de beweging daadwerkelijk is. En hoe belangrijk de rol van de horeca hierin is. Gasten een beleving geven in een restaurant en ze bewuster laten worden van wat ze eten door kennis te delen, is iets waar ik heel enthousiast van wordt.

Beste SFYN moment

Op 5 mei 2018 werden er weer door de hele stad Vrijheidsmaaltijden georganiseerd, dit jaar was ‘De Lieve Stad’ het thema. Namens SFYN besloten wij een vrijheidsmaaltijd te organiseren waar wij jonge nieuwkomers en jonge Amsterdammers samen zouden laten komen. ‘s Middags werd er door door middel van workshops gekookt met producten die anders zouden worden weggegooid. Daarna gingen wij met z’n allen aan tafel om van alles te genieten wat we ‘s middags hadden gekookt. Eten verbindt!!

Je kunt mij wakker maken voor…

Kaas kaas en nog eens kaas!


Jori Langwerden SFYN Amsterdam

JORI LANGWERDEN

Penningmeester SFYN Amsterdam

Ik ben projectleider plantaardig agroketens bij SMK (Stichting Milieukeur), een bedrijf dat verschillende duurzame keurmerken beheert. Daar hou ik me bezig met verduurzamen van de landbouw in Nederland.

Beste SFYN moment

Mijn leukste SFYN momenten zijn wanneer bij een workshop of evenement iedereen samen aan het koken is, daar merk je echt dat voedsel verbindt.

Je kunt mij wakker maken voor…

Eigenlijk voor ieder origineel gerecht wat met goede ingrediënten en aandacht bereid is!


Marrit Schakel SFYN Amsterdam

MARRIT KUYNG OK SCHAKEL

Vice-Voorzitter SFYN Amsterdam

Na bijna drie jaar voorzitter van SFYN Amsterdam geweest te zijn, geef ik het stokje over aan topper Anne Luz. Ik hou mij nu bezig met intern beleid en de organisatiestructuur van onze regio. Daarnaast draai ik graag een aantal prjoecten, waaronder een samenwerking met de HvA met een interactieve stelling.

SFYN Amsterdam is inmiddels niet meer weg te denken uit het voedsellandschap in Amsterdam en omstreken. Dat is te danken aan oa. mijn voorganger Ingrid van het Rijt, maar ook aan alle bestuursleden die zich in de vorige jaren hebben ingezet. We zijn nu heel goed in het verbinden, door samen te werken met veel verschillende partijen, daar ben ik super trots op!

Waarom ben je bij SFYN gegaan?

Enerzijds om ervoor te zorgen dat het een representatieve groep zou worden. Er zaten geen “boeren” in het bestuur van SFYN en ik vindt het belangrijk dat je een dialoog kunt voeren met verschillende betrokkenen in de voedselketen. In plaats van het hebben over boeren, is het zo belangrijk om het gesprek aan gaan met telers, boeren, etc.

Anderzijds wilde ik verandering aanjagen door gebruiken van een non-violent resistance techniek. Het voorbeeld is Zuid-Korea, omdat ze daar door de straten van Seoul hebben gelopen, gedanst, gezongen met miljoenen mensen op een vredelievende manier. Echter hebben ze daarmee hun corrupte president kunnen afzetten. Ik hoop ik dat jonge mensen geïnspireerd raken om in actie te komen.

Je kunt mij wakker maken voor…

Kimchi Jiggae (dat is een Koreaanse stew).


Elisabeth Tschögl SFYN Amsterdam

ELISABETH TSCHÖGL

Algemeen bestuurslid SFYN Amsterdam

Voedsel zelf maken, eigen groenten en fruit verbouwen, lokale structuren, met de seizoenen eten, de waarde van de producten in eer houden: zo ben ik op onze kleinschalige familieboerderij in Oostenrijk opgegroeid. Nu ik in de stad woon, zoek ik steeds naar manieren om daar zo dicht mogelijk bij te komen.

Waarom ben je bij SFYN gegaan?

SFYN biedt mij inspiratie, de ruimte om kennis te delen en nieuwe vrienden, waarmee ik oneindig over eten kan praten en vol genot kan tafelen.

Wat is je rol binnen SFYN?

Ik ben bestuurslid van SFYN Amsterdam, zorg er voor structuur en zet mooie workshops neer.

Je kunt mij wakker maken voor…

Als je me echt ooit ’s nachts wakker wilt maken, doe dat dan voor een stevig, kruidig, vers en zelfgebakken speltbrood met een klein beetje boter en chili erop!

Wij plaatsen cookies om onze website zo soepel mogelijk te laten draaien. Stem je daarmee in? Lees ons privacyreglement

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten