Kies je regio
Terug naar overzicht

Ontmoet onze nieuwe productieleider: Lisa de Koning

In juli gingen we opzoek naar een nieuwe aanwinst voor het SFYN Nederland Team. Vandaag introduceren we met trots onze nieuwe productieleider: Lisa de Koning. Vanaf vandaag gaat Lisa zich bezig houden met het organiseren van toffe nieuwe events om good, clean en fair voedsel op de kaart de kaart te zetten. Tijd om deze powervrouw beter te leren kennen.

Waar kom je vandaan?
Ik ben geboren in Duiven, vlakbij Arnhem en heb mijn basisschooljaren doorgebracht afwisselend in de binnenstad van Arnhem en op het platteland van Groessen. Voor mij was het echt een bijzonder geluk om me twee verschillende werelden eigen te kunnen maken. Daarom ben ik dan ook niet vies van stampen door de modder, een schop te pakken om aardappels te rooien of ’s avonds laat door de grijze straten te dwalen na een mooi feest. Later ben ik Deventer terecht gekomen tijdens mijn studie Facility Management en daar woon ik nu ook. Voor mijn studie heb ik echter ook veel kunnen reizen en eetculturen kunnen ontdekken; van Spanje, Japan tot Amerika.

Hoe heb jij SFYN leren kennen?
Ik ben met Slow Food in aanraking gekomen, toen ik vijf jaar geleden het Slow Food Film Festival in Deventer bezocht. Om het jongerennetwerk (SFYN) te leren kennen besloot ik in 2016 in een opwelling om af te reizen naar Terra Madre; hét tweejaarlijkse evenement van Slow Food International waar leden van over de hele wereld samen komen. Daar heb ik echt genoten van mijn favoriete dingen: reizen, mensen ontmoeten en natuurlijk alles (over) eten.

Waar kunnen SFYN’ers jou van kennen?
SFYN-ers die actief zijn in de verschillende regio’s kunnen mij kennen, omdat ik in januari 2017 samen met mijn collega’s  Daphne Hazeleger, Maaike Diks, Rein de Jager en Sil Lugmeijer SFYN Deventer nieuw leven heb ingeblazen. Ook heb ik het voorrecht gehad om deel te mogen nemen aan de SFYN Academie van 2017. Andere food-liefhebbers kunnen me kennen van mijn werk bij het verduurzamen van foodtrucks en bij het ondersteunen en organiseren van diverse evenementen of in de keuken.

Je woont in Deventer; wat is een typisch SFYN adresje, bij jou in de buurt, dat mensen zouden moeten leren kennen?
Deventer is echt een heerlijke stad die zoveel te bieden heeft. Een ideale dag hier begin je bij de Noorman, met een vers ontbijt of brunch bereid met lokale producten. Daarna maak je een wandeling door de uiterwaarden van de IJssel om even bij stadsbrouwerij DAVO een biertje te drinken; zo van de tank in je glas. Bij de buitenbar PIKNIK in het creatieve Havenkwartier eet je een biologische daghap of iets van de snackbar VET en dan is het tijd om het nachtleven in te duiken.

Je gaat aan de slag als productieleider van SFYN; waar kijk je het meest naar uit?
Als idealist, activist en ondernemer is het een waanzinnige kans om mijn vaardigheden in te kunnen zetten voor mijn passie: de wereld een stukje mooier maken door middel van voedsel. Mij maak je blij als ik lekker kan rondrennen om alles op de juiste plek op de juiste plaats te krijgen. Daarnaast heb ik ontzettend veel zin om het netwerk nóg beter te leren kennen. Er zijn zo veel mooie inspirerende jonge mensen verbonden aan SFYN, dat maakt elke dag een feestje.

Heb jij een vraag aan lisa? Stuur haar een bericht via lisa@sfyn.nl

//beeld: Slow Food Youth Network Nederland
//tekst: Lisa de Koning

Om onze website veilig en soepel te laten draaien plaatsen wij cookies. Lees ons privacybeleid of ga er direct mee akkoord. Privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten