Filter op
Terug naar overzicht

Recept: Een klassieke burger

Op 12 december is de finale van de Burger Beer Battle waar de 4 winnaars van de voorrondes strijden om de titel voor de beste burger. Maar hoe maak je nu eigenlijk een goede, klassieke hamburger? Dat vroegen we aan oud YFM-academicus, chefkok van Cannibale Royale en één van de finalisten, Julius Schenk.

Voor dat de burger hip begon te worden was ik al burger ‘verslaafd’. Samen met een van mijn beste vrienden at ik er elke week wel een. We maakten hem zelf, of gingen op burger jacht buiten de deur. Kritisch? Ja dat wel, op de plekken waar we kwamen en op elkaar. Broodje, structuur vlees, garnituur en natuurlijk de totale smaak.

Toen ik twee jaar geleden werd gevraagd om de keuken Cannibale Royale op te zetten was ik er dus wel klaar voor. Er zijn verschillende meningen over hoe je de perfecte burger krijgt. Wel smaakstoffen toevoegen of het vlees puur houden? Ik kies voor de eerste optie.

Het recept dat hieronder is beschreven is gebaseerd op Le Classique van Cannibale Royale. Ik ga jullie niet ‘het’ recept geven want op 12 december willen we de finale van de Burger Beer Battle nog winnen.

 

Recept
Meng de ingrediënten behalve het vlees, zout en broodkruim. Meng dit vervolgens goed met het vlees, niet langer dan nodig. Voeg dan het zout en het broodkruim toe en meng dit ook weer met je vlees. Op het moment dat je je broodkruim niet meer ziet zitten weet je dat je alles goed hebt gemengd. Maak hier 5 mooie gelijke ballen van en druk deze plat tot je 5 mooie burgers hebt. Leg deze vervolgens 2 uur in de koelkast. Je kunt de burgers natuurlijk in een pan bakken, maar de lekkerste smaak krijg je toch wel door houtskool.

Voor 5 burgers a 200 gram
1kg gehakt van de beste kwaliteit die je je kunt veroorloven (minimaal 20% vet)
25gr ketchup
30gr Zaanse mosterd
5gr paprika poeder
1 teen knoflook fijn geperst
2 eieren
3x el broodkruim
10 gram zout en zwarte peper naar smaak
Garnituur voor de burgers:
Brioche bollen
Mosterd
Mayonaise
Cheddar
Crispy bacon
Tomaat
Sla
Pickels