Filter op
Terug naar overzicht

SCHRIJF JE IN VOOR DE SFYN ACADEMIE

MELD JE AAN VÓÓR 1 NOVEMBER 12:00

Denk jij wel eens na over waar jouw eten vandaan komt? Ga je wel eens naar de supermarkt? Vraag je je wel ‘s af hoe het daar komt? Misschien ben jij iemand die dit eten produceert. Of ben jij juist iemand die daar beleid over maakt? Ben jij nieuwsgierig naar oplossingen voor duurzamer en eerlijker voedsel? Durf jij kritisch te zijn naar jezelf en anderen én sta je open voor nieuwe ideeën? Wil jij bijdragen aan een beter voedselsysteem? Dan is de SFYN Academie iets voor jou!

De SFYN Academie is een veelzijdig en interactief lesprogramma voor nieuwsgierige jonge mensen die actief zijn in de voedselsector. Door middel van colleges, excursies en workshops verdiepen we ons in ketens en systemen en gaan we in gesprek met boeren, vissers, chefs, wetenschappers, marketeers, beleidsmakers en vooral met elkaar.

Jonge boeren en toekomstige beleidsmakers werken samen aan oplossingen, chefs kijken hun karbonades in de ogen en stedelijke designers en managers zien hoe hun ontwerpen en keuzes het boerenland beïnvloeden – en andersom. Onze deelnemers verschillen qua achtergrond, maar hebben hetzelfde doel: het verbeteren van het voedselsysteem.

Let op: Om mee te kunnen doen aan de SFYN Academie moet je voldoen aan de voorwaarden. Bekijk hier de voorwaarden voor deelneming aan de SFYN Academie 2019.

Aanmelden
Om in aanmerking te komen voor één van de 25 plaatsen, hebben wij het volgende van je nodig:

– Een CV van maximaal 1 A4

– Een motivatiebrief van maximaal 1 A4 waarin je omschrijft waarom jij geschikt bent voor de SFYN Academie. Wat hoop je eruit te halen, en wat voeg je toe?

– Jouw invulling van de aanmeldingsopdracht ‘de (Internationale) dag van…’. Stel je voor: je mag een (inter)nationale dag ontwikkelen – zoals Moederdag, Nacht van de Nacht, Werelddierendag etc. – in het kader van voedsel: wat voor dag roep jij in het leven en waarom? En wat doe je op die dag? Het mag breed of heel specifiek zijn, zolang jij dit onderwerp maar belangrijk vindt. Hoe ziet die dag eruit en welke actie zal er dan plaatsvinden?

In deze opdracht zien we graag jouw idee op ongeveer 1 A4tje. Hoe ziet jouw (inter)nationale dag eruit? Het is niet heel erg als deze dag al bestaat: vertel dan voornamelijk waarom dit onderwerp meer aandacht en actie verdient. Besteed 10% aan de omschrijving van de dag en de 90% aan de actie die dan plaatsvindt. Natuurlijk mag je ook iets maken en dit bij ons komen langsbrengen, het idee is: verras ons. Je hoeft je dus niet te beperken tot een geschreven stuk.

Lever je CV, motivatiebrief en aanmeldingsopdracht vóór woensdag 1 november 12:00* in via academie@sfyn.nl of op het volgende adres: Slow Food Youth Network t.a.v. SFYN Academie, Vleutenseweg 382, 3532 HW Utrecht.

*Hierna worden nieuwe aanmeldingen niet meer meegenomen in de selectie voor de SFYN Academie 2019