Filter op
Terug naar overzicht

SFYN Utrecht presents: Lokaal Kabaal!

Vol enthousiasme presenteren wij jullie ons nieuwe jaarthema voor 2018: Lokaal Kabaal! Tijdens dit jaar duiken we met z’n allen in de Utrechtse ambacht en glorie en ontmoeten we de mensen die zich daarvoor inzetten of mee bezig houden. Waar we vorig jaar Poep onder de Loep namen, nemen we dit jaar een kijkje in de keuken van onze Utrechtse  foodhelden.

Waarom lokaal?

SFYN zet zich in voor een duurzamere voedselindustrie, en wij geloven dat ‘support your locals’ daar bij hoort. In Utrecht zijn zoveel mooie streekproducten te vinden, daar worden wij ontzettend blij van! Dit jaar nemen wij jullie graag mee in ons foodie-enthousiasme voor Utrecht.

Wat staat er allemaal op de planning?

We beginnen ons themajaar begin Maart met een workshop rondom Utrechts vlees. Hoe je deze van kop tot staart kan verwerken tot fijne vleeswaren. Op 28 april vieren we samen met SFYN wereldwijd de World Disco Soup Day, met natuurlijk  dit jaar een speciaal Lokaal Kabaal! sausje voor de disco soup vanuit Utrecht  Nog net voor de zomer gaan we de hort op – op bezoek bij de boer en duiken we nóg dieper in ons jaarthema. Naast onze activiteiten kan je iedere maand weer aansluiten bij de SFYN Utrecht borrel, de locatie en data worden altijd op Facebook en Instagram gedeeld.

Maandelijkse rubrieken:
Dit jaar hebben we ook weer een set gloednieuwe maandelijkse rubrieken voor jullie: 

  • Wat te doen in de Domstad? – de naam zegt het al, wat is er op (duurzaam) food gebied allemaal te beleven in Utrecht?
  • Minuutje in Uutje – een kort interview met een bijzondere Utrechter uit de food wereld
  • Wat zegt Uu? – hier kaarten wij een probleem of stelling aan op Facebook, en daar willen wij graag jouw ideeën of mening over horen! Houd onze Facebook pagina in de gaten voor deze nieuwe rubriek.

Wij gaan met frisse hoofden en energie dit nieuwe jaar tegemoet, en hopen jullie snel te zien!

Tot gauw!