Filter op
Terug naar overzicht

Soep op Zondag #11 Meryl Streep, Foodstyling en het Tien Geboden diner

Alles over eten, door de YFM in één pan gegooid, gecureerd en gereduceerd tot een stevige pot soep om je bij te warmen. Eet smakelijk!

Soepopzondag_11_10geboden_diner
Doen: 20 april Het Tien Geboden diner
Samen met kop-tot-kont kok Nel Schellekens van restaurant de Gulle Waard organiseert culinair recensent Mac van Dinther (de Volkskrant) op 20 april een tien gangen diner, gebaseerd op zijn laatste boek: Gij zult goed eten. In de Dru Cultuurfabriek eet je voor 50euro tien gangen, geeft Mac van Dinther tussen de gangen door een toelichting en drink je wijn uit de achterhoek. En je reserveert een plek op de ouderwetse manier door te bellen naar grand café Het Schaftlokaal op telefoonnummer 0315 – 820 201. Wil je het eten van Nel Schellekens mee maken, meld je dan aan want restaurant De Gulle Waard sluit eind 2016 de deuren.

Soepopzondag_11_tasteofstreep
Kijken: Taste of streep
Lekker scrollen door je Instgramfeed en dan kom je dit smakelijke account tegen: @tasteofstreep.
Hou je van snacks? Vind je Meryl Streep ook de ’s werelds beste actrice? Hou je lekker een filmpje kijken op de bank? Nog beter: hou je van lekker een Meryl Streep-filmpje kijken op de bank met een snack? Neem dit weekend dan even de tijd om rond te kijken op Taste of Streep, tijdens het reclameblok bijvoorbeeld.

Soepopzondag_11_YFM_Amsterdam
Doen: Rondleiding en Workshop Buurtmoestuin
Zondag 3 april kan je samen met YFM Amsterdam een bezoek brengen aan de buurtmoestuin van ecologisch kunstproject ‘I Can Change the World With My Two Hands’. Verscholen tussen de woningen in Amsterdam-West wordt door buurtbewoners gewerkt aan een duurzame, meer circulaire stad. De moestuin van 1200 m2 produceert groenten en kruiden voor voedselcoöperatie FoodCoop en restaurants en biedt tuintjes en een zelfpluktuin. Oprichtster Natascha neemt je mee over het terrein en legt uit hoe je met Bokashi je eigen GFT-afval eenvoudig kunt verwerken tot compost en plantenvoeding, gewoon in je eigen keukentje! Voor 5euro (contant meenemen) ga je van 16:00 tot 18:00 op pad. Bekijk het evenement.

Soepopzondag_11_Foodstyling
Kijken: Real Food, But nog Really
Niemand kan ontkennen het wel eens gedaan te hebben: foto’s maken van je eten. Eigen creaties, snacks en culinaire hoogstandjes zet zelfs je moeder wel eens online. Maar het ziet er toch bijna nooit zo uit als in de film. Voor wat tips en tricks bekijk dan deze foodstyling video voor een perfecte ijskoude cocktail of deze voor een sappige harmburger. (Disclaimer: Mooiere foto’s garanderen geen smakelijk eten.)

Soepopzondag_11_Demelksalon
Doen: Melksalon – Proeven op eigen risico
Alle fijnproevers en melkfans moeten een kijkje gaan nemen bij De Melksalon. Op zaterdag 9 April proef je in de Mediametic Biotoop verschillende soorten superverse, rauwe melk. Samen met lokale boeren en proefprofessionals zet je als het ware je eerste stappen als ‘melksommelier’. Ben je in staat het gras en grond van de boer herkennen? En jawel, deze exclusieve melk proef je gratis! Bekijk het de Facebookpagina.

Soepopzondag_11_Hiske_Versprille
Lezen: Alleen maar Amsterdams eten: kan dat?
Ze was te gast bij YFM Talkshow ‘Als Warme Broodjes’ en naast avond-aan-avond dineren in restaurants kookt ze ook nog wel eens zelf. Culinair journalist Hiske Versprille gaat de uitdaging aan om een week lang alleen maar Amsterdams geproduceerd eten op tafel te zetten. In Amsterdam, hoofdstad der foodies, foodmarkets en foodstartups zou dat toch makkelijk moeten kunnen. Lees hoe het Hiske vergaan is.

// illustratie door Toos Hartog

Ook in de soep? mail je tip naar soepopzondag@youthfoodmovement.nl