Filter op
Terug naar overzicht

Soep op Zondag #22 Blikvoer, seizoensvis en knakworstjes

Alles over eten, door de YFM in één pan gegooid, gecureerd en gereduceerd tot een stevige pot soep om je bij te warmen. Tast toe!

Soepopzondag22_lazymom
Kijken: Instagramaccount @Lazymomnyc
Benieuwd naar de avonturen van een knakworstje in een wereld van aluminium folie? Josie Keefe en Phyllis Ma van LAZY MOM maken korte kleurrijke foodfilmpjes met een humor. Heb jij tijd over in de trein, LAZY MOM heeft een account vol met watermeloenen, bananen, pannenkoeken en eieren just for you entertainment. Bekijk ook de GIF Collabo (say what?)  met EYEBODEGA voor Giphy.

Soepopzondag22_cococonserven
Proeven: Coco Conserven
Dit jaar ging onze SFYN academie op bezoek bij de conservenfabriek in oprichting van Coco Conserveren. Een groep jonge Amsterdammers heeft zich toegelegd op het maken van blikvoer en dat smaakt goed. Denk aan ganzenrillette of ribollita. Coco Conserveren is ontstaan omdat de bedenkers opzoek waren naar duurzamer voedsel. Verse producten kosten veel energie en veel ervan wordt uiteindelijk toch weggegooid. Tijd om het conservenblik, met zijn lange houdbaarheid, in de spotlight te zetten. In Amsterdam is het al op verschillende plekken te koop, maar ook via hun webshop kan je een voorraad aanleggen.

 

 

 

 

Soepopzondag22_digitaalkoekje
Kijken: Food Hacking – Eating a Virtual Cookie
Eten doe je met je mond maar zeker ook met je ogen. In de serie Food Hacking laten Japanse onderzoekers en food-hackers nieuwe mogelijkheden zien, zoals een elektrische vork die voor een szechuan peper-achtige sensatie zorgt. In deze aflevering zien we hoe een vr-bril bepaalt hoe een koekje smaakt door de kleur of grootte virtueel te veranderen. Bekijk de aflevering.

Soepopzondag22_visgids
Lezen: De Munchies-gids om verantwoord vis te kopen
Was het vroeger chique om het hele jaar door producten van over de hele wereld en alle seizoenen te kunnen eten, tegenwoordig koken topchefs het liefst met seizoensproducten. Wellicht weet jij allang welke groente in seizoen is maar in deze munchies-gids kom je ook te weten welke vis je deze zomer moet eten. Vishandelaar Baaf Vonk en sociale wetenschapper Brita Trapman van Imares geven uitleg.

// illustratie door Toos Hartog

Ook in de soep? mail je tip naar soepopzondag@youthfoodmovement.nl