Filter op
Terug naar overzicht

Soep op Zondag #23 Gebakken lucht, MAD en Nieuwe Oogst

Alles over eten, door de YFM in één pan gegooid, gecureerd en gereduceerd tot een stevige pot soep om je bij te warmen. Eet smakelijk!

soepopzondag_23_awb7
Doen: Als Warme Broodjes #7 Gebakken lucht
De zomer loopt op zijn einde maar niet getreurd want er komt een nieuwe reeks Talkshows aan! Aanstaande dinsdag 6 september starten we Als Warme Broodjes met de zevende editie die in het teken staat van ‘Gebakken lucht’. We gaan in gesprek met voedselmarketeers en marketingcriticasters. Want wat is eigenlijk het verschil tussen een ‘gewone burger’ en een ambachtelijke burger van Dubbeldoelkoe met Fleur de Sel de Guerande op een desembol van Menno met mayonaise van een rondeelei van een authentieke Barnevelder kip? Onder andere Teun van de Keuken schuift aan, twee voedselondernemers gaan de foodbattle aan en natuurlijk sluiten we af met de kritische noot van Peter Buurman. Tijd om een ticket te reserveren.

 

 

 

 

soepopzondag_23_nieuweoogst
Lezen: ‘Het doet pijn zoveel boeren te zien die in de problemen zitten’ – Interview met Jorrit Kiewik
Het is je misschien ontgaan maar sinds 1 augustus heeft Youth Food Movement Nederland een nieuwe directeur. We zijn heel blij met deze boerenzoon die in volle vaart aan het werk is gegaan. Daar hoort zo nu en dan ook het doen van een interview bij. Mocht jij willen weten wat Jorrit allemaal van plan is, lees dan zeker dit artikel van Nieuwe Oogst.

soepopzondag_23_mad
Kijken: A throwback to MAD4: What is Cooking?
Ondertussen heeft iedereen wel zo’n beetje gehoord van Noma, enkele hebben er ook wat van mogen proeven. Hoewel het legendarische restaurant aan het eind van dit jaar zijn deuren zal sluiten, blijft chef René Redzepi natuurlijk druk bezig. Onder andere met zijn non-profit organisatie MAD. Het doel van MAD is om kennis te verspreiden over hoe we van iedere maaltijd een betere maaltijd (in de breedste zin) kunnen maken en dat niet alleen in restaurants maar alle maaltijden wereldwijd. Het hele netwerk van MAD word zichtbaar tijdens een jaarlijkse conferentie in Kopenhagen waar de creme de la creme van de gastronomische wereld bij elkaar komt. Vergeet alles wat je weet over foodfestivals, this is a another level. MAD 2016 is net afgelopen, maar je kan je wel vergapen aan de registratie van 2014.

// illustratie door Toos Hartog

Ook in de soep? mail je tip naar soepopzondag@sfyn.nl