Filter op
Terug naar overzicht

Soep op Zondag #3 Zaden, zeewier en Jamie

Alles over eten, door de YFM in één pan gegooid, gecureerd en gereduceerd tot een stevig pot soep om je bij te warmen. Schep op!

Soep op Zondag: Triumph of Seeds

Lezen: Triumph of Seeds
Een boek over het kleine wonder dat aan de basis ligt van ons dagelijkse eten: zaad. Schrijver Thor Hanson neemt je mee langs het ontstaan van zaad, de biologisch functionaliteit en het eindeloze belang van zaad. Wist je bijvoorbeeld dat koffie en chocolade zaden zijn? Of dat de avocado pit het schoolvoorbeeld is van een zaadje? En hoe essentieel biodiversiteit en het belang van het Nederlandse kwekersrecht is? Basiskost voor een beter begrip van ons voedsel. Zie ook deze New York Times review voor inspiratie.

Soep op Zondag - YFM Amsterdam Museumnacht

Gaan: Verhalen in het Voedselcafe
Tijdens de Museumn8 in Amsterdam dit weekend en even de drukte ontvluchten? YFM Amsterdam brengt verhalenvertellers naar het geheime buitenhuis in Amsterdam: het Koetshuis in Park Frankendael. Met o.a. Joël Broekaert (culinair columnist NRC), Willem Treep (Willem & Drees) en Yvette van Boven (journalist en receptenschrijver). En daarna weer de hort op om de vele musea van de stad te proeven.

 

 

Soep op Zondag - Jamie Oliver

Kijken: Jamie Oliver op TEDx
Het is een golden oldie, maar voor degene die hem nog niet hebben gezien: in 2010 sprak Jamie Oliver op een TEDx evenement over voedselonderwijs aan kinderen. Een van de onderwerpen waar we met de Youth Food Movement komend jaar meer mee gaan doen is educatie. We halen daarvoor veel inspiratie uit deze en andere TED-talks. (En voor je eigen soep deze zondag heeft Jamie ook een recept voor kippensoep van kliekjes.)

Soep op Zondag - Zeewierchips met baconsmaak

Proeven: Bacon Zeewier
Vorige week kon je op Food Filmfestival in Den Haag zeewierchips proeven. Met alle energie die er in de productie van vlees gaat zijn we op zoek naar vervangers. Naast de potentie van de consumptie van insecten (want proteïne) wordt er ook veel onderzoek gedaan naar zeewier. Het is makkelijk te produceren, gezond en op verschillende manieren te verwerken. Én er is een soort die smaakt naar bacon. Wat? Ja, dat bestaat zelfs ook. In dit artikel van de smakelijke website foodfashionshow.com wordt uitgelegd hoe.

Lees ook de Soep op Zondag #1, Soep op Zondag #2.