Filter op
Terug naar overzicht

Soep op Zondag #32 Happy Earth Kitchen, ’t Helder en de Zeeuwse invasie

Alles over eten, door de YFM in één pan gegooid, gecureerd en gereduceerd tot een stevige pot soep om je bij te warmen. Schep op!

soepopzondag_31_helder
Lezen: Brochure EKO Boederij ’t Helder
Afgelopen jaar organiseerden we een aflevering van onze talkshow ‘Als Warme Broodjes #10‘ over boeren. Sommigen van hen weten niet wie hun bedrijf straks over moet gaan nemen maar er zijn ook nieuwe boeren die zelf niet beschikken over land. Ben/Ken jij iemand van het laatste soort: een boer zonder land? Misschien is dit dan wel iets voor jou: EKO Boerderij ’t Helder staat te koop. Deze varkensboerderij in Winterswijk is jarenlang de trots van Dick en Berdy Sloetjes geweest, waarbij ze met veel liefde het Heldervarken hebben gefokt, waarvan o.a. de echte brandt&levie worsten werden gemaakt. Vanwege gezondheidsproblemen moeten ze hier helaas mee stoppen en zijn dan ook opzoek naar een mooie opvolger. Benieuwd naar dit bijzondere bedrijf in Winterswijk? Lees hier meer. Boerderij ’t Helder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

soepopzondag_31_zeeuwseinvasie
Doen: De Zeeuwse invasie
In de ‘verenigde Nederlanden’ zijn we nauw verbonden met het water. Dat betekend af en toe een vinger in de dijk maar vooral veel verse vis. Rotterdamse restaurants Dertien en Tosca nodigen op 21 februari een paar zilte Zeeuwen uit in de havenstad. Chefs van de Vluchthaven en de Vierbannen maken de oversteek en verzorgen samen een verfijnd diner met tafels vol schelpen, vis en funky sauzen. Ook mooie wijnen zullen niet ontbreken. Voor 80 euro p.p. krijg je en volledig verzorgde avond. Bekijk het facebookevent en reserveer een plek aan tafel.

soepopzondag_31_yonca
Kijken: Happy Earth Kitchen
In maart krijgt Rotterdam zijn eigen ‘Whole Foods, Plant-Based’ Food Shop & Eatery. Volgens Yonca Özbilge, oprichter van blog Happy Earth Kitchen, is het tijd om naast online recepten ook offline smakelijke gerechten aan te bieden. Van een kijkje op haar blog, loopt het water je al in de mond dus een eigen ‘eatery’ is meer dan welkom, zeker voor flexitariërs, vegetariërs en veganisten. Ook met een lactose-, glutenallergie of een raw food lifestyle kun je hier terecht. Alleen heeft Happy Earth Kitchen daarvoor nog een laatste duwtje nodig en jij kan daar bij helpen door via crowdfunding te ondersteunen. Benieuwd naar wat je als Rotterdamse voedselliefhebber kan verwachten? Bekijk deze video en schuif aan vanaf maart.

// illustratie door Toos Hartog

Ook in de soep? mail je tip naar soepopzondag@sfyn.nl