Filter op
Terug naar overzicht

Soep op Zondag #5 Tien geboden, kaviaar en koekjes

Alles over eten, door de YFM in één pan gegooid, gecureerd en gereduceerd tot een stevige pot soep om je bij te warmen. Bon appetit!

Soepopzondag_5_gijzultgoedeten_macvandinther
Lees: ‘Gij zult goed eten’ – Mac van Dinther 
Culinair journalist, Mac van Dinther schrijft al bijna twintig jaar een restaurantrubriek voor de Volkskrant. Nu is zijn boek ‘Gij zult goed eten’ verschenen waarin hij voedselconsumenten de weg wijst aan de hand van tien geboden, zoals ‘Gij zult meer betalen’ en ‘Gij zult niet diëten’. Elk gebod wordt onderworpen aan een diepgaand onderzoek en aan het einde van het hoofdstuk wordt het gebod op waarde geschat en waar nodig geherformuleerd om te komen tot een nieuwe reeks van 10 geboden die voldoen aan het allerhoogste gebod: Gij zult Goed Eten. ‘Gij zult goed eten’ is een een toegankelijke, komische en goed geschreven leidraad voor iedereen die beter wil eten.

Soepopzondag_5_ItstheFoodmyFriend
Doen: Debatreeks ‘It’s the Food, my friend!’
Debatteer mee op 29 februari tijdens de eerste editie van deze 5-delige serie landbouw- en voedseldialogen. Onder leiding van Felix Rottenberg gaan experts, ervaringsdeskundigen en geïnteresseerden in op de vraag: Waarheen met ons voedselsysteem? We trappen af met een sociaal-culturele beschouwing over landbouw, vlees en ethiek door ecoloog en filosoof Matthijs Schouten in De Rode Hoed, Amsterdam. Reserveer kaarten voor 29 februari.

Soepopzondag_5_Aantafel_Joszismeets
Lees: ‘Van wijzen naar doen’ – Joszi Smeets
Voor de essaybundel ‘Aan Tafel!’ van het ministerie voor Economische Zaken schreef YFM directeur Joszi het essay ‘Van wijzen naar doen.’ Haar essay is onderdeel van tien stukken van opiniemakers en sleutelfiguren uit de voedselwereld en voedselproductie. Ook de overheid begrijpt dus dat steeds meer mensen bewust met hun eten bezig zijn. “Ze willen weten wat ze eten, waar het vandaan komt, of dieren een goed leven hebben gehad en of boeren hier of aan de andere kant van de wereld wel een fatsoenlijke prijs hebben gekregen.” Download de bundel en lees het essay van Joszi.

Soepopzondag_5_Farmbrothers
Proef: Koekjes van Farm Brothers
Oud YFM Academicus Teyler heeft zijn baan opgezegd en is samen met Herman het koekjesmerk ‘Farm Brothers’ begonnen. Je kunt deze super lekkere koekjes kopen in de smaken: dark chocolate&sea salt, hazelnut&cinnamon en ginger&lemon. Alle koekjes van Farm Brothers zijn o.a. 100% organic en palmolie-vrij. Bekijk het assortiment op de Farmer Brothers website.

Soepopzondag_5_Podcast
Luister: Radio Cherry Bombe
Ben je benieuwd naar luxe maar ook duurzaam eten, luister deze aflevering van Cherry Bombe Radio. Nigella Lawson en Jotam Ottolenghi schoven al eerder aan bij deze Amerikaanse podcast. En in deze aflevering van Radio Cherry Bombe is o.a. Alexandra Du Cane te gast. Alexandra is medeoprichter van ‘Pointy Snout’ een duurzaam kaviaar merk uit Amerika. Radio Cherry Bombe is onderdeel van Cherry Bombe magazine, een tweejaarlijks magazine door en over vrouwen in de culinaire wereld. Luister Radio Cherry Bombe.

// illustratie door Toos Hartog

Ook in de soep? mail je tip naar soepopzondag@sfyn.nl