Filter op
Terug naar overzicht

SOEP OP ZONDAG: #7 Brood, Wurst en Voedselketen XL

Alles over eten, door de YFM in één pan gegooid, gecureerd en gereduceerd tot een stevige pot soep om je bij te warmen. Schep op!

Soepopzondag_8_BosseBorrel
Proeven: Brood van Bosse
In Utrecht vind je sinds vijf jaar de cafeïne suppliers van The Village Coffee. Hipper krijg je het niet in de Domstad. Maar sinds kort kan je bij hun locatie op het Wolvenplein in de oude Wolvengevangenis ook heerlijke biologische broden kopen. Naast de koffiebrander vind de bakkerij van Broodbakker Bosse Borrel (Ja, écht). Alle broodjes op de lunchkaart komen uit eigen bakkerij. Denk aan roze bietenbrood of het broodje bijvangst met inktvisinkt. Maar je kunt er ook hele broden, met eigen gemaakte desem, voor thuis kopen. Bekijk de website van The Village Coffee

Soepopzondag_8_VoedselketenXL_groot
Doen: Voedselketen XL, 2 april
Op 2 april organiseert YFM Fryslân samen met Kening Fan ‘e Greide, Agrarische Jongeren Friesland en Welcome To The Village een biodiverse dag on the farm: Voedselketen XL. In Europa wordt landbouwbeleid met heel wat regels bedacht, maar wat betekenen die dingen nou voor die hamburger met kaas op je bord, de bijtjes in de lucht en de trekvogels overzees? Jij bent ook uitgenodigd voor deze dag vol workshops, debatten en natuurlijk heerlijk eten van o.a. De Streekboer en Naresh Ramdjas (Nareshtaurant) Voor €35,- ben jij er de hele dag bij op de boerderij van Jaring Brunia. Kom ook en proef een ijsje van de melk van Jaring’s koeien en maak je eigen bermb(l)ommen.
Reserveer je ticket voor Voedselketen XL







Soepopzondag_8_Grist
Lezen: 3 big food system problems begging for innovation
Waar moet je beginnen als je over de problemen in ons voedselsysteem praat? Zulke grote thematiek is soms onoverzichtelijk maar in dit artikel op Grist.org wordt het overzichtelijk gemaakt en je leest er nog veel meer interessante artikelen. Grist is een non-profit organisatie die online het debat aangaat over voedsel, klimaat, energie en nog veel meer. (Soms posten ze ook een schattige dieren foto) Lees het artikel 3 big food system problems begging for innovation

Soepopzondag_8_Wurstofluckypeach
Kopen: Boek – The Wurst of Lucky Peach
Of je worst lust! De bladenmakers van het Amerikaanse food tijdschrift Lucky Peach komen 5 april met een nieuw boek: The Wurst of Lucky Peach. Een plakboek vol met het beste over worst of wurst. Routes langs de beste wurst-spots en recepten om zelf worst te maken. Je kunt een pre-order plaatsen via Amazon of in april je betere boekhandel lief aankijken. Ga naar de website van Lucky Peach.

Soepopzondag_8_Podcast_Eenuitjenaarhetmuseum
Luisteren: Podcast Een Uitje naar het Museum #2
Samen met culinair historica Lizet Kruyff bezoekt Academie-coördinator Wilbert het Rijks Museum in Amsterdam. In dit uitje gaan Wilbert en Lizet in gesprek over de geschiedenis van het thema: Trends. Dit thema speelt tegelijkertijd ook een rol in de SFYN Academie: op zaterdag 27 februari hebben de academici zich bezig gehouden met Trends. Beluister de podcast

// illustratie door Toos Hartog

Ook in de soep? mail je tip naar soepopzondag@sfyn.nl