Filter op
Terug naar overzicht

This is the shit #1 – FEBRUARI

Iedere maand de leukste nieuwtjes en tofste tips uit Utrecht!
Deze maand: FEBRUARI 

Hartverwarmende evenementen
De 14e is het valentijnsdag! De Moestuin kan niet wachten en organiseert al twee dagen eerder een romantisch valentijnsdiner in de prachtige orangerie! Dat komt natuurlijk goed uit want wie wil nou niet meerdere keren romantisch bij kaarslicht dineren?
12 feb. // de Moestuin // Valentijnsdiner in de orangerie

Doe jij mee aan de Instock challenge om 31 dagen zo min mogelijk eten te verspillen? Wil je leren hoe je je eten beter kunt bewaren? Het nieuwe Instock in Utrecht organiseert een masterclass over de conserveertechnieken
pekelen, roken, drogen en konfijten. Wij komen graag proeven!
19 feb. // Instock Utrecht // Masterclass Instock Cooking: Pekelen, roken, drogen, konfijten in vet

Bij een kampvuurtje heerlijke winterse wijnen proeven onder leiding van vinoloog Joren Jacobs. Het water loopt ons al in de mond! Alle wijnen zijn ook nog eens van Nederlandse bodem.
25 feb. // Koningshof // Winterwijnproeverij

Wil je meer weten over de achterliggende oorzaken van onduurzaam gedrag? Studium Generale organiseert deze maand 8 lezingen over de oorzaken én de oplossingen. Loop je ook een keer binnen?
7 – 28 feb. // Academiegebouw // Bij de wortel

Koken & kijken
Deze maand komt een nieuw kookboek uit: Simpel door Diana Henry. Het kookboek is een ode aan de ingrediënten die iedereen wel ‘ns in z’n koelkast heeft staan. Het motto luidt: makkelijk eten, grootse smaak. Dat klinkt goed! Vanaf 7 februari verkrijgbaar.

Daarbij kunnen we op 9 februari weer voor de buis kruipen voor een interessante aflevering Keuringsdienst van Waarde. Dit keer wordt Saffraan onder de loep genomen. Waarom is dit “rode goud” zo ongelofelijk duur? En is saffraan dat je koopt wel echt saffraan?

Nog meer honger naar interessante fooddocu’s op de beeldbuis? Om af te sluiten geven we je nog twee kijktips voor de donkere februari-dagen. Deze documentaires kun je nu ook kijken op netflix!
Sushi: the global catch
Kijk hoe de afgelopen 30 jaar sushi is uitgegroeid tot een internationaal fenomeen.
Food Chains
Interessante documentaire over het systeem van uitbuiting van werknemers op boerderijen in Amerika.


Fijne maand!