Filter op
Terug naar overzicht

VACATURE Coördinator SFYN Academie

Al negen jaar op rij organiseert SFYN Nederland de SFYN Academie (voorheen YFM Academie) om jaarlijks met 25 deelnemers ons voedselsysteem onder de loep te nemen. Op deze manier willen we jongeren inspireren om na te denken over hun rol in de voedselketen. Nu zijn we op zoek naar een nieuwe Academie coördinator die ons team komt versterken. Bekijk de vacature hieronder voor meer informatie.

Onze organisatie
Slow Food Youth Network (SFYN) is een internationale jongerenbeweging die zich inzet voor een good, clean & fair voedselsysteem. Voedsel heeft namelijk meer impact dat je denkt: het heeft raakvlakken met vrijwel alle maatschappelijke en ecologische uitdagingen van deze tijd.

SFYN gelooft dat wij, als jongeren, een belangrijke rol moeten spelen in de toekomst van de voedselproductie en -consumptie. Daarom brengen we jonge consumenten, producenten, boeren, koks en studenten dichter bij elkaar. Dit doen we door middel van eat-ins, proeverijen, evenementen zoals World Disco Soup Day, talkshow Als Warme Broodjes, campagnes zoals voedselonderwijs en projecten zoals de SFYN Academie.

SFYN Academie
De SFYN Academie is een veelzijdig en interactief lesprogramma voor alle jonge mensen die actief zijn in de voedselsector. Door middel van colleges, excursies en workshops verdiepen we ons in ketens en systemen en gaan we in gesprek met boeren, vissers, chefs, wetenschappers, marketeers, beleidsmakers en elkaar. De 25 deelnemers (van 18 tot 35 jaar) wordt een interdisciplinaire kijk op voedsel geboden, zodat ze op eigen wijze betekenis kunnen geven aan verduurzaming. De Academie duurt een half jaar en bestaat uit zeven themadagen, twee workshops, een openingsavond, een openingsweekend, een slotdag en een reis. Daarnaast werken de deelnemers in groepjes aan cases.  

Functieomschrijving
Als coördinator ben je verantwoordelijk voor werving en selectie van de deelnemers, het programma, productie, logistiek, communicatie en financiën van de SFYN Academie. Je werkt nauw samen met de directeur van SFYN. Tijdens de voorbereidende periode, van september tot en met december, houd je je onder meer bezig met de werving en selectie van academici, het acquireren van cases en de voorbereiding van het programma. De uitvoerende fase en het Academie-programma lopen van januari tot en met juli.

Vacature_Academiecoordinator_Waddenmax_RubendeRuijter

 

Competenties

  • Expertise: je weet hoe je de kennis en expertise uit het SFYN-netwerk en daarbuiten in kunt zetten om een fantastisch programma samen te stellen. Je gaat voortdurend op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen en bent op de hoogte van de laatste innovaties.
  • Planning en organisatie: je kunt structuur aanbrengen in je werkzaamheden, waarbij je je tijd, middelen en mensen effectief en efficiënt inzet. Je kunt stevig aanpakken, maar weet ook werkzaamheden over te dragen of bij te stellen wanneer dit nodig is.
  • Resultaatgericht werken: je zorgt ervoor dat je planning in lijn is met gemaakte afspraken en het beschikbare budget en houdt betrokkenen hiervan op de hoogte. Je stelt hoge eisen aan de kwaliteit van het programma en weet je doelen daarbij helder te formuleren.
  • Netwerk: je kent de structuur van SFYN en haalt er plezier uit de verschillende mensen binnen ons netwerk te leren kennen. Je bouwt een goede relatie op met de verschillende spelers die voor SFYN belangrijk zijn en zorgt voor betrokkenheid bij de Academie.
  • Ontwikkeling: je leert graag en snel door feedback, advies, ideeën en meningen van anderen in te zetten voor je persoonlijke ontwikkeling en kwaliteitsontwikkeling van de Academie.
  • Flexibiliteit: je hebt het vermogen snel te schakelen en je eigen aanpak en prioriteiten, waar nodig, bij te stellen. Je weet slim en snel om te gaan met de verschillende mensen in je werkomgeving en op veranderingen in je taken en verantwoordelijkheden.
  • Aansluiting: je begrijpt welke onderwerpen anderen aanspreken en zet deze (op verrassende wijze) in om je programma vorm te geven. Je weet je in te leven in de verschillende behoeften binnen je groep en past je programma, waar nodig, hierop aan.

Vacature_Academiecoordinator_vis_LisetvanderLaanTijdsinvestering
De functie wordt uitgevoerd in 0,8 fte, ofwel 4 werkdagen per week. Vanaf januari zullen werkdagen ook op zaterdagen vallen, tijdens de uitvoering van de Academie. Het betreft hier een betaalde functie volgens de salarisschaal vastgesteld in de statuten van de vereniging SFYN Nederland.

 

Wat wij bieden
Wij bieden een afwisselende functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheid bij een groeiende en inspirerende jongerenorganisatie, waar je de ins en outs van het voedselsysteem leert kennen en kennis maakt met ons uitgebreide netwerk. Je bent onderdeel van een enthousiast en gemotiveerd team waarmee je samen vormgeeft aan de voedseltransitie door middel van de nieuwe Academie. Inspiratie gegarandeerd!

Is dit iets voor jou?
Mail dan jouw CV en motivatie (in de vorm van een brief of een video) vóór 19 juni 2018 om 12:00 naar Jorrit Kiewik (jorrit@sfyn.nl) en verras ons! Houd ook alvast donderdagmiddag 21 juni vrij voor een eventueel sollicitatiegesprek. We streven er naar om 22 juni een keuze te maken. Bel of mail gerust met Marieke Creemers (academie@sfyn.nl / 088-598 3777) als je nog vragen hebt. We zien je sollicitatie tegemoet.

Voorwaarde is dat je zelf hebt deelgenomen aan de Academie.