Filter op
Terug naar overzicht

VACATURE: communicatietalent gezocht

Per september zijn we op zoek naar een nieuwe parttime (16 uur) communicatiemedewerker voor ons kantoor in Utrecht die verantwoordelijk is voor de communicatie van Slow Food Nederland. Ben jij betrokken bij onze doelstelling: Good, Clean & Fair voedsel voor iedereen? En zie jij het zitten om in een jonge en uitdagende omgeving te werken? Reageer dan vóór 3 augustus.

SFYN Nederland zoekt een communicatiemedewerker, betaalde functie / 16 uur per week

Slow Food Youth Network Nederland (SFYN)* is een vereniging van jonge voedselveranderaars én onderdeel van de wereldwijde Slow Food beweging. SFYN gelooft dat wij, als jongeren, een belangrijke rol moeten spelen in de toekomst van de voedselproductie en -consumptie. Daarom brengen we jonge consumenten, producenten, boeren, koks en studenten dichter bij elkaar. Dit doen we door middel van eat-ins, proeverijen, evenementen zoals World Disco Soup Day, talkshow Als Warme Broodjes, campagnes zoals voedselonderwijs en projecten zoals de SFYN Academie. We werken nauw samen met onze moederorganisatie Slow Food Nederland.

Wat houdt het in?
Per september zijn we op zoek naar een nieuwe parttime communicatiemedewerker voor ons kantoor in Utrecht die verantwoordelijk is voor de communicatie van Slow Food Nederland. We zoeken iemand met een passie voor taal en media, iemand die handig is met beeld en die beschikt over een aanpakkersmentaliteit. De tone of voice en de uitstraling van de communicatie zijn essentieel voor onze non-profit organisatie. We communiceren voornamelijk online, het is dus belangrijk dat je hier een duidelijke visie op hebt.

In deze functie heb je de verantwoordelijkheid voor de (online) communicatie rond Slow Food Nederland en dat vraagt om zelfstandigheid. Als communicatiemedewerker stel je communicatieplannen en strategieën op, ben je verantwoordelijk voor het schrijven, produceren en redigeren van (online) content op www.slowfood.nl, websitebeheer en bewaak je de (online) identiteit van het project. Ook schrijf je een maandelijkse nieuwsbrief en persberichten, je houd pers- en interviewaanvragen in de gaten evenals reeds gepubliceerde artikelen, en ondersteunt de communicatie van lokale communities.

Wie wij zoeken:
Wij zoeken een jonge en gemotiveerde communicatiemedewerker die voldoet aan de volgende eisen:

 • Redactioneel talent: goede beheersing van Nederlandse taal en een vlotte pen;
 • Aantoonbare ervaring met schrijven van content (voor online kanalen);
 • Coördinerend talent: planningen maken, overzien en aanhouden;
 • Flexibele werkhouding;
 • Interesse in sociale media en nieuwe ontwikkelingen;
 • Kennis en ervaring met beeldbewerkingsprogramma’s;
 • Creatief, zelfstandig en proactief;
 • Oog voor detail;
 • Zin en energie om een nationale beweging te ondersteunen waar nodig;
 • Ervaring met WordPress en Mailchimp is een pré;
 • Interesse en kennis van voedsel is een pré.

Tijdsinvestering
Het betreft een parttime aanstelling van 16 uur in de week, met na zes maanden oog op een fulltime dienstverband.

Wat wij bieden:
Wij bieden een afwisselende functie met veel eigen verantwoordelijkheid en inbreng. Jij zal een belangrijke bijdrage leveren aan Slow Food (Youth Network) in Nederland. Ben jij betrokken bij onze doelstelling: Good, Clean & Fair voedsel voor iedereen? En zie jij het zitten om in een jonge en uitdagende omgeving te werken? Reageer dan nu! Stuur je CV en een motivatiebrief vóór vrijdag 3 augustus 2018 12:00 ‘s middags naar hilde@sfyn.nl onder vermelding van “Sollicitatie Communicatiemedewerker”. Houd rekening met een eventueel sollicitatiegesprek op 14 of 15 augustus.

* Voorheen kende je ons als de Youth Food Movement (YFM).