Filter op
Terug naar overzicht

Wat te doen in de Domstad #december

Winter is coming ❄️! Om je lekker warm te houden heeft SFYN Utrecht lid Charlotte van den Arend de lekkerste, leukste en meest leerzame foodevents in Utrecht voor je in op een rijtje gezet. Want wat warmt je nou beter op dan lekker eten, de handen uit de mouwen steken of verhit raken in een discussie? Van kerstfestival tot lezing, december heeft het allemaal.

1, 8, 15 en 28 december – elke zaterdag // Bellies not bins dinner// ACU
Voedsel redden van de verspilling en ook nog voor een prikkie avondeten? Dan ben je bij het Bellies not bins dinner bij de ACU aan het goede adres! Elke zaterdag serveert Taste Before You Waste Utrecht er maaltijden van food waste! De maaltijden zijn niet alleen anti-waste, maar ook nog eens vegan en superlekker, wat ons betreft een win-win-win. Eentje voor in de agenda dus.

2 december // Bio markt & workshop ‘specerijen uit je keukenkastje’// Metaal Kathedraal
Elke 1e zondag van de maand kun je bij de Metaal Kathedraal terecht voor Mekka op Zondag mét biologische markt! Naast de markt zijn er allerlei soorten muziek, film, kunst en workshops en een kruidentuin. In de workshop ‘specerijen uit je keukenkastje’ ontdek je hoe allerlei kruiden groeien en je gaat naar huis met lekkere hapjes!

4 december // Debat over de toekomst van veehouderij// Faculteit Diergeneeskunde UU
Hoe ziet de toekomst van de veehouderij eruit? Die vraag leidde bij de faculteit Diergeneeskunde tot een interessante debatserie. De editie op 4 december gaat over dierenwelzijn. Iedereen is voor dierenwelzijn, maar toch handelen we daar niet altijd naar. Hoe komt dat? Onder leiding van verslaggever en documentairemaker Marijn Frankgaan sprekers en publiek in debat! Kun je er niet bij zijn? De discussie is ook te volgen via een livestream. 

5, 12, 19, 26 december – elke woensdag // Aanschuiftafel// landhuis in de stad
Elke woensdagavond kun je gezellig aanschuiven bij de aanschuiftafel van Landhuis in de Stad! Een mooi initiatief om onder het genot van lekker eten kennis te maken met (mede-)inwoners van Oog In Al. Reserveren is wel verplicht, dat doe je via de website van Landhuis in de Stad.

7, 14, 21 en 31 december – elke vrijdag // Zuurdesember// Vechtclub XL
Wil je eens wat anders dan de standaard oliebol? Op vrijdag 7, 14, 21 en 31 december haal je verse zuurdesembollen bij Floor & Femke van Nordkapp Coffee en Kontjes en Sneetjes. Extra bonus: bij iedere verkochte oliebol met krenten doneren ze een broodje aan opvanghuis het Smulhuis voor een feestelijk ontbijt tijdens de kerstdagen!

10 december // Foodquiz lokaal kabaal// Gastmaal Café
Het is tijd voor onze jaarlijkse pubquiz! Wist je dat watermeloen familie is van de komkommer? En dat Utrecht een bierboot heeft die ondernemers aan de gracht voorziet van bier? Wil jij je kennis testen? Roep je vrienden op (een groepje bestaat uit 5 pers) en schrijf je snel in!

14 december // Workshop chocolade kerstboom// Hop & Stork
Wil jij alles leren over chocolade én naar huis met een chocoladekerstboom? Dan ben je bij de workhop van Hop & Stork aan het juiste adres. Chocolatiers leren je alles over chocolade, van cacaoboon tot reep en de fijne kneepjes van het vak.

14, 15 en 16 december // Fonteyn Wijn Winterfestival// Janskerkhof
In het tweede weekend van december wordt Janskerhof omgetoverd tot één groot wijnfestijn. Er staan meer dan 80 verschillende wijnen in de spotlight, gecombineerd met heerlijk eten en livemuziek. Wijnhuizen en wijncafe’s uit de regio Utrecht presenteren hun assortiment aan topwijnen en verschillende keukens van restaurants uit de omgeving serveren passende gerechten en maken de lekkerste wijn-spijs combinaties mogelijk. Een goeie plek om gezellig een glaasje (glüh-)wijn te drinken, te dansen of lekker te genieten van een hapje eten.

14, 15, 16 december // kerstmarkt// filmcafé
Zin in een ultiem kerstweekend in Utrecht? Ook bij het Filmcafé kun je terecht voor een kerstweekender! Of je nou op zoek bent naar leuke cadeautjes of gratis kerstfilms, bij het filmcafé geniet je van biertjes van Oproer en lekker eten!

Tekst// Charlotte van den Arend
Foto // Marco Spaapen