Filter op
Terug naar overzicht

Wat te doen in de Domstad #Maart

We zijn inmiddels alweer aangekomen in Maart, dus het is tijd voor wat nieuws op de “wat te doen in de domstadkaart”. Zeker in het kader van “break the habit” biedt maart echt heel wat moois, zoals de Nationale week zonder vlees én onze eigen Changing Lezing komende donderdag. SFYN Utrecht Secretaris Floor van Twuijver zette alle activiteiten voor de maand Maart voor je op een rij.

DONDERDAG 7 MAART CHANGING LEZING– SFYN UTRECHT bij de Nijverheid
SFYN Utrecht nodigt jou graag uit voor een inspirerende lezing over gedragsverandering rondom voedsel. Want hoe wordt een duurzame en gezonde keuze de makkelijke keuze? Lokaal voedsel de status quo? En hoe zetten we mensen aan minder voedsel te verspillen? Kom meer te weten op donderdagavond 7 maart bij de Nijverheid, door in gesprek te gaan en te luisteren naar Femke de Boer van het Self Regulation Lab Utrecht University, Lisa Seebregs van Instock en Wietse Slob van Local2local. We sluiten de avond af met een lekker Pieper- of bammetjesbiertje! Koop snel je kaartje en wees erbij!

ZATERDAG 8 EN ZONDAG 9 MAART VEGGIEWORLD UTRECHT 2019 bij de Jaarbeurs
Proef de nieuwste 100% plantaardige gerechten, shop duurzame en diervriendelijke producten of ga naar een lezing en praat met een diëtist. Meer dan zo’n 100 bedrijven uit binnen- en buitenland zijn aanwezig bij dit grote evenement. Of je nu flexitariër, vegetariër, vegan of een andere bewuste consument bent, VeggieWorld is voor iedereen die plantaardig(er) wil eten interessant.

MAANDAG 11 – 17 MAART: DE VEGETARISCHE RESTAURANTWEEK
Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, lanceert De Hippe Vegetariër in samenwerking met de Vegetariërsbond en diverse partners, een vernieuwde versie van de Vegetarische Restaurantweek. Want heerlijk vegetarisch eten doe je niet alleen thuis, maar ook uit! Alle chefs van de deelnemende lunchrooms, cafés en restaurants willen je laten zien, proeven en ervaren hoe fantastisch de groentekeuken kan smaken. In Utrecht doet ook een behoorlijk aantal restaurants mee, waaronder GYS, De Utrechter en Florent. Bekijk hier waar in Utrecht (of ergens anders in Nederland) je allemaal terecht kunt!

DINSDAG 12 MAART “WAT DE POT SCHAFT” – STUDIUM GENERALE UTRECHT
Hoe duurzaam consumeert Nederland? Daarover gaat deze lezing van Studium Generale. Onze voedselkeuzes hebben een grote invloed op onze gezondheid en op de leefomgeving, zowel binnen Nederland als daarbuiten. Wist je bijvoorbeeld dat de Nederlandse kippenboeren bepaalde delen van de kip naar China sturen en de Chinezen de filets naar ons? Welke aanpassingen van onze voedingsgewoonten kan zorgen voor verduurzaming? Kom erachter tijdens deze gratis lezing van Studium generale!

ZATERDAG 23 MAART “OPEN MEAL WITH REFUGEES UTRECHT
Break the habit en ga eens met ander aan tafel! Het concept is simpel: kook je favoriete gerecht, neem een euro mee en eet samen met vluchtelingen, waar je verhalen deelt, lacht, danst en andere culturen leert kennen.

Tekst// Floor van Twuijver
Afbeelding // Hanne Nijhuis Culturele Zondagen

P.S. Benieuwd wat SFYN Utrecht nog meer allemaal doet? Volg ons op Instagram en Facebook, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!