Filter op
Terug naar overzicht

Wat te doen in de Domstad #November

Met deze lijst activiteiten voor de maand November, maken wij je warm voor het begin van de winter! Voor deze maand maakte Marleen Kleijn een overzicht voor jullie. Proef lokale biertjes op het Streekbierfestival, neem deel aan een dialoog over voedsel en ga gezellig een film kijken op de Food Film middag! Kortom, genoeg de beleven!

Vrijdag 2 november // Duurzame businessmodellen // NWO en het Groene Brein
Voor de transitie naar een meer circulaire economie zijn werkende duurzame businessmodellen nodig. Maar wat voor duurzame businessmodellen zijn er en wat hebben ze gemeen? Hoe worden ze in verschillende sectoren ontwikkeld en geïmplementeerd? Hoe is gezamenlijke waarde-creatie te bereiken in de totale productieketen? Tijdens deze gratis seminar ‘Inzicht in Duurzame Businessmodellen | Kennis voor transitie’ worden deze vragen door verschillende experts beantwoord. Geïnteresseerd? Kijk dat hier voor meer info.

Van vrijdag 2 t/m zondag 4 november // Streekbierfestival Utrecht
De novembermaand begint goed voor de bierliefhebbers onder ons met het Streekbierfestival. Tijdens dit festival zijn de lekkerste biertjes uit eigen land te proeven in talloze cafés in de binnenstad. Stippel zelf een leuke route uit en geniet o.a. van de Utrechtse biertjes van De Leckere, Brouwerij Maximus en vandestreek! Info over alle deelnemende cafes en brouwerijen vind je op de website
Lijkt het je leuk om naast het proeven ook wat te leren over bier? Dan is deze bierhistorische wandeling georganiseerd door Spijspad zeker wat voor jou! Zaterdag- en zondagmiddag nemen zij je 1,5 uur mee op een tour waarbij veel leuke bierfeitjes voorbijkomen en uitgebreid wordt ingegaan op het proeven van bier.

Zondag 11 november // Le Feast (Le Guess Who)
Van 8 tot en met 11 november vindt het experimentele muziekfestival Le Guess Who plaats. Op de laatste festivaldag, zondag 11 november, kunnen alle festivalgangers tijdens Le Feast gaan brunchen bij Utrechters thuis. Als Utrechter wonend op maximaal 10 minuten fietsen van de binnenstad, kun jij je opgeven als thuiskok! Wordt je liever verrast door een brunch bereid door iemand anders, reserveer dan een stoel! Enkele dagen van tevoren krijg je het adres van de chef doorgestuurd: waar, bij wie en met wie je gaat eten is een verrassing. Na afloop betaal je voor je lunch volgens het ‘pay what you want’ principe. Na de brunch kun je – met wellicht nieuwe gemaakte vrienden – genieten van goede muziek op deze laatste festivaldag. De informatie over hoe je je op kunt geven (als chef of eter), vind je hier!

Donderdag 15 november // KomEten // Sonnenborgh
Laat je verassen met een drie-gangendiner in het pop-up restaurant KomEten! Sonnenborgh en Catering Oud London bundelen dit jaar opnieuw hun krachten voor een diner waarbij je letterlijk onder de sterren eet. Het diner is inclusief sterrenprogramma in de sterrenwacht, dus dat belooft een (g)astronomische avond van topniveau te worden! Bemachtig nu een plekje, door hier te reserveren.

Vrijdag 16 november // Dialoog over Voedsel // Openbare Bibliotheek
Vegetariër, flexitariër, veganist? Kweekvlees, insecten? Hoe kunnen we genoeg gezond voedsel produceren zonder de aarde uit te putten en met zo min mogelijk verspilling? Deze dialoogavond begint met een presentatie van professor Cor van der Weele over het vleesdilemma en de vraag of kweekvlees daar een oplossing voor is. Ook vertelt Bas Godschalk van Insectsforall waarom we allemaal insecten moeten gaan eten. Uiteraard gaan we aansluitend met elkaar in gesprek over prikkelende stellingen onder het genot van een passend drankje en hapje. Reserveren doe je hier.

Zondag 18 november // Food Film middag // SFYN Utrecht
SFYN Utrecht nodigt je graag uit voor onze Food Film middag! Op zondagmiddag 18 november gaan we onder het genot van wat lekkere hapjes twee documentaires bekijken: “Wij oogsten hier geluk” en “Ceres”. In beide docu’s staat de (toekomstige) boer centraal. Ben jij benieuwd naar het leven van de producenten van jouw dagelijkse voedsel, kom dan lekker knus met ons een middagje film kijken ter ere van hen! Voor meer informatie: hier

17, 18 november & 1 december // Diner // Starters4Communities
Starters4Communities heeft een trainingsprogramma in sociaal ondernemerschap voor jonge enthousiastelingen. Om dit trainingsprogramma te financieren, zijn zij een crowdfunding gestart. Steun deze toppers door voor 1 november een kaartje voor een van de volgende diners te kopen:

  • 17 november: Puur op Tafel. Sprekers vertellen over duurzaamheid onder het genot van een diner gemaakt met producten uit het seizoen en/of gered van voedselverspilling.
  • 18 november: Vegetarisch Diner. Improvisatiediner: chefkoks gaan ‘foodjammen’ met producten uit het seizoen en/of gered van voedselverspilling.
  • 1 december: Afghaans All-Inclusive Diner. Afghaanse koks en hosts delen met liefde hun keukengeheimen

Tekst // Marleen Kleijn
Foto // Cafe Hofman Utrecht