Filter op

Slow Food Youth Network presenteert in samenwerking met Pakhuis de Zwijger: Talkshow-reeks ‘Als Warme Broodjes’,  waarin je aan den lijve ondervindt wat voedselondernemers dagelijks op hun bord krijgen.

Tijdens ‘Als Warme Broodjes’ gaan we in gesprek met ondernemers over op welke manier zij bijdragen aan een beter voedselsysteem? Elke aflevering komen in Pakhuis de Zwijger mensen aan het woord die zich bezighouden met
(een onderdeel van) het voedselsysteem. Food startups pitchen tijdens de Food-battle en columnist Peter Buurman (De Speld, Zondag met Lubach) draagt een persoonlijke noot voor. Kom langs en praat mee, want alle ingrediënten voor een avond vol toffe voedselverhalen zijn aanwezig!

Reserveer je ticket voor Als Warme Broodjes #18 Kijkje in de keuken op 8 november 2017.

Bekijk het overzicht van de ‘Als Warme Broodjes’-reeks op.

Food Filmfestival – opgezet door de YFM – verklaart de liefde aan voedsel. Tegelijkertijd stellen we de problemen van het huidige voedselsysteem aan de kaak. Het festival maakt van complexe materie licht verteerbare kost.

Op Food Filmfestival zie je bijzondere filmproducties, kom je in aanraking met de belangrijkste voedselthema’s van het moment, leer je op een andere manier naar voedsel kijken in workshops en proeverijen en kom je talentvolle, regionale chefs tegen op het podium, die kans krijgen creatief te zijn met lokale producten.

In 2015 reist Food Filmfestival door Nederland langs vijf regionale YFM’s: Groningen, Utrecht, Wageningen, Den Haag en Amsterdam.

Meer informatie op Foodfilmfestival.nl.

We Feed The Planet is een evenement van Slow Food en het Slow Food Youth Network van 3-6 oktober tijdens EXPO in Milaan.

Tijdens het weekend komen 2000 kleinschalige voedselproducenten van over de hele wereld samen om oplossingen te verzinnen voor een van de grootste uitdagingen van onze generatie: voldoende eten voor de hele wereld.

Ook de Youth Food Movement neemt met een delegatie van boeren, vissers en andere producenten tijdens We Feed The Planet deel aan een intensief programma, gebaseerd op de SFYN Academie, met workshops, lezingen en interactieve sessies.

Het Eetcafé, een initiatief van de YFM en het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK), is dé hangout voor boer en burger, waar gesproken wordt over dat wat ons verbindt: ons voedsel.

Een jaar lang brachten we boeren en burgers samen op een online forum, videoblog, en ook tijdens offline evenementen. Boeren ontmoetten consumenten uit de stad en stedelingen trokken naar het platteland om te kijken waar hun eten vandaan komt. Zo leerden ze elkaar kennen, werden er vragen aan elkaar gesteld en kritische discussies gevoerd.

Bovendien stopt het niet: Het Eetcafé is van iedereen, de ontmoeting moet immers doorgaan!

Wil jij ook een Eetcafé organiseren? Mail naar info@sfyn.nl en wij sturen jou de toolkit toe en ondersteunen waar nodig!

It’s the Food, My Friend! is een vijfdelige debatreeks onder leiding van Felix Rottenberg over de toekomst van landbouw en ons voedsel in samenwerking met De Rode Hoed. Tijdens iedere debatavond worden belangrijke, actuele voedselthema’s behandeld door sprekers, waarbij er veel ruimte is voor vragen uit en interactie met het publiek.

Landbouw en voedsel worden steeds vaker in verband gebracht met grote maatschappelijke problemen zoals verlies van bodemvruchtbaarheid en biodiversiteit, uitstoot van broeikasgassen, sociale desintegratie en zowel honger als welvaartsziekten. In deze nieuwe, 8ste serie landbouw en voedseldialogen krijgen denkers en doeners die het grotere plaatje zien en oplossingen al in praktijk brengen de ruimte. Reserveer tickets voor dit seizoen.

In samenwerking met It’s the Food, my Friend! maakt YFM deze keer een podcast-serie waarin we deelnemers van de SFYN academie 2017 de debetthema’s voorleggen en in gesprek gaan over hun eigen ideeën in een veranderende wereld. Volg ons op soundcloud en via iTunes @It’s the food, my Friend!

Damn Food Waste is een coalitie van partijen die aandacht vragen voor het wereldwijde probleem van voedselverspilling. We doen dit door middel van een jaarlijkse gratis megalunch van voedsel dat gered word van de vuilnisbak.

De eerste editie was een groot diner op het Museumplein in Amsterdam in 2013, waarbij 6.500 mensen genoten van een gratis lunch. Daarna trok Damn Food Waste door Nederland en deed sindsdien Zwolle, Groningen en Rotterdam aan.

Een vaststaand onderdeel van Damn Food Waste On Tour is de Discosoep: een soep gemaakt van ingrediënten die anders niet gegeten zouden worden, maar door ‘het jutten van voedsel’ gered worden. Het wassen, snijden en serveren van groenten gebeurt onder begeleiding van vrolijke deuntjes van een live-dj.

Damn Food Waste On Tour is een coalitie van partijen die bestaat uit FoodGuerrilla(OneWorld),Voedingscentrum, Wageningen UR,Youth Food Movement (YFM), Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Feeding the 5000/EU Fusions.