Kies je regio
Terug naar overzicht

Dit is het bestuur van SFYN Brabant!

Het nieuwe bestuur van Brabant is een groep gezellige, inspirerende en getalenteerde mensen. Tijd om deze knappe koppen voor te dragen!

Sebastiaan Tekelenburg 
Bestuursfunctie: Voorzitter
Opleiding: Tuin en Akkerbouw
Professie: Student
Woonplaats: Den Bosch
Lievelingseten: Heb ik niet, want er zijn zoveel lekkere dingen. Als er één het lekkerste is dan doe ik zoveel andere dingen te kort. Mocht er toch iets genoemd worden dan is dat stoofvlees wat goed klaargemaakt is wel lekker. Uiteraard moet een mooi bijpassend donker biertje.

Het is mooi dat een groep jongere mensen is die bezig zijn met voedsel van morgen. Ik ben druk in wat ik doe maar kan het hoofd koel houden. Naast dat ik de groep leiding mag geven, ben ik bezig met het opzetten van een biologische hopkwekerij in een voedselbosomgeving. Het hoofdproduct is en blijft nog steeds de hop. Dat klinkt allemaal vrij idealistisch, maar dat is niet hoe ik denk. Verder hobby ik nog wel eens door dingen te maken en brouw ik bier op kleine schaal.

Rose-marije van Elst
Bestuursfunctie: Secretaris
Opleiding: BSc Voedingsmiddelentechnologie, MSc Food Business and Innovation
Professie: Category management in de retail
Woonplaats: Den Bosch
Lievelingseten: Mij kan je altijd wakker maken voor warme stoofpeertjes.

Ik zou het mooi vinden als dat wat wij met z’n allen vinden en willen, we ook echt tot uiting brengen in de praktijk. Dus op naar eerlijke prijzen voor alle schakels binnen de keten en een keten die rekening houdt het klimaat, dierenwelzijn en gezondheid.”

Marieke Schouten
Bestuursfunctie: Penningmeester
Opleiding: Food Innovation
Professie: Storytelling en projectontwikkeling in food/duurzaamheidsbranche
Woonplaats: Ven-Zelderheide
Lievelingseten: Ovenplaat met pompoen, walnoot, wortel, ui en zelfgemaakte vruchtensaus

Mijn ene opa was bakker en de andere boer. Gelukkig ben ik zo al mijn hele leven betrokken bij de mooie agrifoodwereld. Ik geloof dat we veel kunnen bereiken door zelf kleine stappen te zetten en deze groots te delen. Vooral in de food branche is nog lekker veel te winnen! 

Rosan Kuijpers
Bestuursfunctie: Algemeen bestuurslid
Opleiding: Biotechnologie
Professie: Docent Life Science aan Fontys Eindhoven
Woonplaats: Eindhoven
Lievelingseten: Espinacas con garbanzos, dat is gerecht met spinazie, tomaten, kikkererwten en een eitje erbij. En dan sop ik er het liefste nog wat stokbrood in, smullen! 

Afgelopen jaar heb ik mogen deelnemen aan de SFYN Acedemie ’20. Dat was zo’n gaaf avontuur, het heeft me nog verder in ons voedselsysteem gedompeld. Het heeft me op veel bijzondere plekken gebracht en heb veel interessante gesprekken gevoerd met hele diverse mensen. Dit zou ik voor meer mensen mogelijk willen maken. Ik hoop dat wij met wat gekke of ludieke acties aandacht kunnen genereren voor rare dingen die gebeuren in het voedselsysteem, zoals bijvoorbeeld de Aardappelberg.

Lotte Jacobs
Bestuursfunctie: Algemeen bestuurslid
Opleiding: Strategic Communication in Knowledge, Technology and Innovation
Professie: Projectadviseur marketing en communicatie bij ZLTO
Woonplaats: Erp
Lievelingseten: Soep! Kalkoensoep, linzensoep, broccolisoep… Lekker warm, veel variatie mogelijk, simpel en bovendien perfect om je restjes in te gooien.

Ik zou graag de waardering van voedsel en de voedselcultuur willen stimuleren en daarmee ook de waardering van waar ons voedsel vandaan komt. In welke vorm het ook geproduceerd is, er is liefde en tijd in gestopt door veel mensen en dat is waardering waard.

Om onze website veilig en soepel te laten draaien plaatsen wij cookies. Lees ons privacybeleid of ga er direct mee akkoord. Privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten