Kies je regio

SFYN feed

Filter je eigen regio links boven

Agenda

Utrecht | Gepost: 31/05/2020

Mogen wij ons even (opnieuw) voorstellen?

Mogen wij ons even (opnieuw) voorstellen?

Wij productieleden krijgen best vaak de vraag: “wat doet SFYN” “waar staan jullie voor?” en vooral ook “wat is slow food eigenlijk?” Op dit moment gebeurt er van alles om ons heen en worden wij constant gevraagd om onze eigen keuzes onder de loep te nemen. Dit leek ons dus het perfecte moment om ons opnieuw voor te stellen. Ready, set, go!

Lees meer > > >

Utrecht | Gepost: 28/05/2020

Wat te doen in de Domstad? #Juni

We zitten ondertussen al twee maanden in quarantaine, maar gelukkig brandt er licht aan het einde van de tunnel en worden er steeds meer dingen toegestaan. Zo mogen we zelfs vanaf 1 juni weer lekker uit eten en op een terrasje zitten! Wat te doen in je DOMein wordt daarom weer iets meer wat te doen in de Domstad. SFYN-lid Judith beschrijft  wat nou echt de plekken zijn die je als eerste wilt bezoeken nu het weer kan.

 

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 25/05/2020

TIPS IN CORONA TIJDEN

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 25/05/2020

FOOD100: alle voedselhelden verzamelen!

De FOOD100 is een netwerk van nieuwe talenten en gevestigde namen op het gebied van innovatie van onze voedselketen.

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 20/05/2020

Lekker zomers! Bibianne tipt: (boeren)ijs met immunity water

De coronacrisis vraagt om creatieve ideeën en oplossingen. En laat die creatieve ideeën maar aan SFYN’ers over. In deze serie vragen wij ondernemende SFYN’ers het hemd van het lijf over hun bedrijf én anti-corona initiatief.

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 18/05/2020

Van (lek) luchtbed naar wiedbed

Deze zomer geen festivals en andere grote evenementen. Menig SFYN’er zat even in zak en as, maar Kester Scholten zag kansen: boeren kampen met een tekort aan buitenlandse seizoenarbeiders en jongeren werkzaam in de festivalsector zitten tijdelijk zonder werk. Het initiatief De Seizoenarbeiders was geboren.

Lees meer > > >

Utrecht | Gepost: 17/05/2020

Hier wordt gekletst: part 2

In deze nieuwe rubriek bellen twee SFYN’ers van de SFYN Utrecht delegatie elkaar om het te hebben over interessante dingen die zij zien op het gebied van good, clean en fair food. Afgelopen week hadden Daniela en Mel het over het online college van Carolyn Steel. Hierin verteld zij over haar nieuwe boek Sitopia. Steel is een Britse architecte, schrijfster en docent en schreef ook het succesvolle boek Hungry City: how food shapes our lives (2013). Deze en andere colleges zijn een initiatief van de Food Hub. Lees gauw verder!

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 15/05/2020

SFYN Support Sessie #3 Rake Knaken

De wereld staat op z’n kop. Nu, meer dan ooit, is het van belang om onze krachten te bundelen en de voedseltransitie de juiste kant op te sturen.

Lees meer > > >

Amsterdam | Gepost: 12/05/2020

Recap Digital WDSD

The Digital World Disco Soup Day was a great succes!

Lees meer > > >

Utrecht | Gepost: 06/05/2020

Hier wordt gekletst

In deze nieuwe rubriek bellen twee SFYN’ers van de SFYN Utrecht delegatie elkaar om het te hebben over interessante dingen die zij zien op het gebied van good, clean en fair food. Afgelopen week hadden Daniela en Mel het over het boek De supermarktsurvivalgids (2018) van Teun van der Keuken, een boek dat gaat over de kracht van marketing en hoe je als consument wordt verleid tot het maken van keuzes. Een boek, nee een gids, met onderbouwde informatie en praktische tips die jou helpen door lariekoek heen te kijken en met producten thuis te komen die je écht wil. Een beetje vergelijkbaar met hoe schrijfster Francine Oomen ons met de boeken Hoe overleef ik (wie kent ze nog?) door onze puberjaren heen heeft geloodst.

Lees meer > > >

Om onze website veilig en soepel te laten draaien plaatsen wij cookies. Lees ons privacybeleid of ga er direct mee akkoord. Privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten