Kies je regio

SFYN feed

Filter je eigen regio links boven

Agenda

Utrecht | Gepost: 14/08/2020

Zomergroenten in de spotlight!

Een belangrijk onderdeel van onze missie is het herontdekken van lokaal eten. Marjolein neemt jullie deze week mee haar keuken in! In de zomer zijn er namelijk enorm veel lekkere, verse groenten van Hollandse bodem verkrijgbaar. Natuurlijk zijn er de celebrities onder de zomergroenten, zoals komkommers, sperziebonen en courgette, maar ook oude beroemdheden, bijvoorbeeld koolrabi en postelein, zijn bezig aan een comeback, mmmh!

Lees meer > > >

Utrecht | Gepost: 07/08/2020

Wild van vlees

De aankomende weken zullen wij meer aandacht besteden aan de pijlers die onze SFYN missie sturen. Elke week wordt een van onze pijlers uitgelicht in een Instagram post. In diezelfde week gaat een van ons dieper op het onderwerp, deze week is Gijs aan de beurt. Hij zal het hebben over onze pijler “eet minder/beter vlees”.

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 04/08/2020

#trappenenhappen: borrelplank tour door Limburg

Deze zomer vieren velen van ons vakantie in eigen land. Gelukkig valt er ook in Nederland genoeg te zien, proeven en beleven. Daarom stippelden wij 12 fietsroutes voor je uit langs de lekkerste lokale adresjes. Deze week op het programma: trappen en (borrelhapjes) happen in Limburg!

Lees meer > > >

Utrecht | Gepost: 02/08/2020

We are hiring!

SFYN UTRECHT ZOEKT VRIJWILLIGERS

Wij zijn op zoek naar enthousiastelingen die het team van SFYN Utrecht komen versterken. Ben jij onze nieuwe communicatie held? Wil je aan het roer staan van SFYN Utrecht? Of is het organiseren van evenementen echt jouw ding? Lijkt het je leuk om met een enthousiast en creatief food-team te werken en je in te zetten voor een good, clean and fair voedselsysteem? Dan zijn we op zoek naar jou!

*English below

 

Lees meer > > >

Amsterdam | Gepost: 01/08/2020

Tell it through food #1

Tell it through Food” is a SFYN Amsterdam series of stories about sustainable food entrepreneurs. Every one of these food lovers has their own background, motivation and struggles when it comes to sustainable entrepreneurship. We share their stories, to inspire the ones who read them!

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 29/07/2020

WAT TE DOEN IN DE DOMSTAD? #AUGUSTUS

Dit keer een zonnige editie van wat te doen in de Domstad. Ben jij deze maand op staycation in Utrecht? Wat denk je van een biertje bij het kampvuur of heerlijke cocktails op een zonnig terras? Met deze tips van SFYN-lid Marjolein Boers ben je al snel in de helemaal in de vakantiestemming.

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 29/07/2020

#trappenenhappen: mossel tour door Zeeland

Deze zomer vieren velen van ons vakantie in eigen land. Gelukkig valt er ook in Nederland genoeg te zien, proeven en beleven. Daarom stippelden wij 12 fietsroutes voor je uit langs de lekkerste lokale adresjes. Deze week op het programma: trappen en (mosselen) happen in Zeeland!

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 21/07/2020

#trappenenhappen: groente omelet tour door Overijssel

Deze zomer vieren velen van ons vakantie in eigen land. Gelukkig valt er ook in Nederland genoeg te zien, proeven en beleven. Daarom stippelden wij 12 fietsroutes voor je uit langs de lekkerste lokale adresjes. Deze week op het programma: trappen en (een groente omelet) happen in Overijssel!

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 20/07/2020

De Oogstcamping: hier wil je deze zomer zijn

Appels, pompoenen en bloemkolen oogsten op ’t land, ’s avonds en in het weekend lekker eten van producten uit de omgeving, leren over de Nederlandse landbouw én elke vrijdag een gezellig oogstfeest op de boerderij. Als seizoenarbeider in Flevoland geniet je van al het voorgaande én verdien je zo’n €500 per week voor al je noeste arbeid. Klinkt goed? Lees dan snel verder!

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 14/07/2020

ETHIEKBLOG #3 VAN MELKBOER TOT MEELWORM

Vraag jij je ook weleens af wat er over 30 jaar op ons bord zal liggen? Bestaat onze lunch dan uit een broodje kweekvlees en printen we s ‘avonds een AVG-tje met onze eigen 3D-voedselprinter? Of gaan we back to basic en koken we uitsluitend met groenten en peulvruchten uit onze eigen moestuin? SFYN-lid Marjolein schrijft erover in deze derde ethiekblog!

Lees meer > > >

Om onze website veilig en soepel te laten draaien plaatsen wij cookies. Lees ons privacybeleid of ga er direct mee akkoord. Privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten