Kies je regio

SFYN feed

Filter je eigen regio links boven

Agenda

Utrecht | Gepost: 15/06/2020

Food Café #2: Wat doet het klimaat met ons eten?

Een aantal keer per jaar organiseert SFYN Utrecht een Food Café, dit is open voor iedereen zich hiervoor wil aanmelden. Het concept is simpel: er wordt een thema bepaald en rondom dat thema worden er artikelen gekozen. Een van ons stelt een aantal stellingen op en zo nemen wij de artikelen met elkaar door. Op deze manier blijven wij als team up-do-date en worden wij uitgedaagd om buiten onze eigen denkwijze te stappen. Bovenal, is het natuurlijk altijd gezellig om onder het genot van een biertje of thee de actualiteiten samen te bespreken.

Lees meer > > >

Utrecht | Gepost: 11/06/2020

Hier wordt gekletst: part 3

In deze nieuwe rubriek bellen twee SFYN’ers van de SFYN Utrecht delegatie elkaar om het te hebben over interessante dingen die zij zien op het gebied van good, clean en fair food. De vorige keer hebben Mel en Daniela het over het online college van Carolyn Steel gehad. Hierin vertelt zij over haar nieuwe boek Sitopia. Steel is een Britse architecte, schrijfster en docent en schreef ook het succesvolle boek Hungry City: how food shapes our lives (2013). Nu pakken zij het gesprek verder op.

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 08/06/2020

Rabarber is dus best lekker (en meer inzichten van Marieke)

// 7 vragen aan Marieke Creemers //

De coronacrisis vraagt om creatieve ideeën en oplossingen. En laat die creatieve ideeën maar aan SFYN’ers over. In deze serie vragen wij ondernemende SFYN’ers het hemd van het lijf over hun bedrijf én anti-corona initiatief.

Lees meer > > >

Utrecht | Gepost: 03/06/2020

SFYN FAVOURITES

Wat zijn SFYN Favourites?
Wellicht dat je de afgelopen maanden onze SFYN Favourites op de socials voorbij hebt zien komen. Hierin deelde een productie lid elke maandag zijn of haar favoriete plek, beleving of top tip in Utrecht. Wij houden namelijk allemaal van onze stadsie en dat delen wij graag met jullie!

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 03/06/2020

En dit is nog maar het topje van de aardappelberg

Met honderdduizenden kilo’s aardappelen liggen de schuren van Nederlandse telers en verwerkers vol met grote restpartijen frietaardappelen. Dat is ontzettend zonde en laten wij niet zomaar gebeuren. Daarom storten we de NDSM-werf op zaterdag 6 juni vol met frietaardappelen en kan jij ze van de aardappelberg redden.

Lees meer > > >

Utrecht | Gepost: 31/05/2020

Mogen wij ons even (opnieuw) voorstellen?

Mogen wij ons even (opnieuw) voorstellen?

Wij productieleden krijgen best vaak de vraag: “wat doet SFYN” “waar staan jullie voor?” en vooral ook “wat is slow food eigenlijk?” Op dit moment gebeurt er van alles om ons heen en worden wij constant gevraagd om onze eigen keuzes onder de loep te nemen. Dit leek ons dus het perfecte moment om ons opnieuw voor te stellen. Ready, set, go!

Lees meer > > >

Utrecht | Gepost: 28/05/2020

Wat te doen in de Domstad? #Juni

We zitten ondertussen al twee maanden in quarantaine, maar gelukkig brandt er licht aan het einde van de tunnel en worden er steeds meer dingen toegestaan. Zo mogen we zelfs vanaf 1 juni weer lekker uit eten en op een terrasje zitten! Wat te doen in je DOMein wordt daarom weer iets meer wat te doen in de Domstad. SFYN-lid Judith beschrijft  wat nou echt de plekken zijn die je als eerste wilt bezoeken nu het weer kan.

 

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 25/05/2020

FOOD100: alle voedselhelden verzamelen!

De FOOD100 is een netwerk van nieuwe talenten en gevestigde namen op het gebied van innovatie van onze voedselketen.

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 20/05/2020

Lekker zomers! Bibianne tipt: (boeren)ijs met immunity water

// 7 vragen aan Bibianne Roetert //

De coronacrisis vraagt om creatieve ideeën en oplossingen. En laat die creatieve ideeën maar aan SFYN’ers over. In deze serie vragen wij ondernemende SFYN’ers het hemd van het lijf over hun bedrijf én anti-corona initiatief.

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 18/05/2020

Van (lek) luchtbed naar wiedbed

Deze zomer geen festivals en andere grote evenementen. Menig SFYN’er zat even in zak en as, maar Kester Scholten zag kansen: boeren kampen met een tekort aan buitenlandse seizoenarbeiders en jongeren werkzaam in de festivalsector zitten tijdelijk zonder werk. Het initiatief De Seizoenarbeiders was geboren.

Lees meer > > >

Om onze website veilig en soepel te laten draaien plaatsen wij cookies. Lees ons privacybeleid of ga er direct mee akkoord. Privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten