Kies je regio
Terug naar overzicht

Dit is de Food100 van 2020!

De Food100 is een dynamisch netwerk voor iedereen die zich dagelijks hard maakt voor een beter en duurzamer voedselsysteem. Het voedselsysteem van nu is niet goed genoeg voor de 21e eeuw. De race to the bottom in voedsel moet gekeerd worden en vraagt om toekomstgerichte voedselveranderaars die zich willen verbinden om samen het verschil te maken. Daarom wordt jaarlijks de FOOD100-lijst samengesteld.

De afgelopen weken is de onafhankelijke vakjury druk bezig geweest met het beoordelen van de ruim 300 aanmeldingen. Uit alle kandidaten zijn 50 changemakers ‘jonger dan 30’ en 50 gamechangers ‘ouder dan 30’ geselecteerd. Op 31 augustus is de FOOD100 van 2020 bekend gemaakt in Studio Food100!

De Food100 is nadrukkelijk géén ranglijst, maar een actuele selectie van de 100 voedselveranderaars van vandaag en morgen, geselecteerd door een vakjury op basis van vier criteria (zie food100.nl). Hieronder vind je alle genomineerden tot 30 jaar. We zijn heel trots op deze generatie van jonge changemakers en natuurlijk een beetje extra trots op alle SFYN’ers die erin staan!

6 foodhelden in de spotlights
Op 31 augustus werden 6 foodhelden extra in het zonnetje gezet voor hun uitzonderlijke prestaties. Wij feliciteren: Arjuna Huis in ’t Veld (boerin en deelnemer SFYN Academie 2020), Wilma Oosthoek (initiatiefnemer Stichting Student & Leefstijl en deelnemer SFYN Academie 2020), Wilbert van de Kamp (creatief ondernemer, kok en SFYN’er in hart en nieren), Samuel Levie (Co-Founder Food Cabinet en allround voedselkenner), Malou van der Burgt (Operations Coördinator Bilderberg Hotels), Joris Bijdendijk (chefkok RIJKS). Samen kunnen we nog meer impact maken op het Nederlands voedsellandschap!

De FOOD100 2020
Bekijk hier de voedselveranderaars van vandaag. Stuk voor stuk ontzettend ondernemend, nieuwsgierig en vol belofte, onderverdeeld op alfabetische volgorde en per provincie.

LANDELIJK

Iris Brouwers
Policy Advisor International Affairs – LTO Nederland

Lisa Seebregs
General Manager Hospitality Instock

DRENTHE

Vera Kruijer
Chef-eigenaresse – Restaurant De Sluiswachter

FLEVOLAND

Eva Flantua
Eigenaar Studio Daagsch

Hannah Geerse
Voorzitter FAJK

Jim Bisschop
Co-founder Upzwam

Johan Leenders
Boer Oranjehoen

Kester Scholten
Founder De Seizoenarbeiders

Koen Kaljee
Co-founder Knakwortel

GELDERLAND

Jeanne van Ittersum
Voorzitter Trash’ure Taarten

Josse Haarhuis
Eigenaar PigMe Buitengewone Varkens
Lydia van Rooijen
Redacteur Boerderij
Rosa van der Kamp
Ontwikkelaar, beheerder & ontwerpster Drents Big Vief

GRONINGEN

Annechien ten Have Mellema
Boer Hamletz
Wilbert van de Kamp
Doener Wilpret en Lokaal Kilo’s Schuiven

NOORD-BRABANT

Annemarie de Ceuster
Financieel consultant BAJK en Exitus
Chantal van der Noordt
Eigenaresse GRUUN en I am GRUUN
Chloé Rutzerveld
Eigenaar Chloé Rutzerveld Food & Concept Design
Danny Joosen
Co-founder Restaurant5
Elzelinde van Doleweerd
Eigenaar en creatief directeur Upprinting Food
Floor Buitelaar
Founder & consultant Floreer Consultancy
Jesse van de Valk
Creative designer en founder Too Good To Go, Support Your Locals en De Nieuwe MelkboerLoes en René van der Pas / van de Gevel
Varkenshouder Bergeijkse Boeren

NOORD-HOLLAND

Anna Kooi

Chef en onderzoeker Taste Before You Waste en Cascoland

Anouk Snelders
Founder en directeur Health Food Wall

Berend Eberson
Founder Grünten

Brad Vanstone
Founder Willicroft

Eva Vos
Founder en projectleider Eva Vos Agroecologisch ontwerp & advies, KipEigen

Frank Holleman
Founder Fork Ranger

Malou van der Burgt
Operations coördinator Bilderberg en EVENT Hotels

Moritz Huber
Founder SauerCrowd

Sam Vreeke
Founder Concept Creation Chef

Merijn Tol
Creative Chef Beautiful Mess

Merijn van Berlo
Chef-kok Choux en La Cantine

One’sy Muller
Blogger en radio-dj This girl can cook

Samuel Levie
Co-founder Food Cabinet

Sarriel Taus
General Manager World of Food – Foodcourt

Tamara de Weijer
Huisarts Dokter Tamara

Willem Sodderland
Founder – Seamore

UTRECHT

Rianne Dolmans
Raad van Advies en oud-voorzitter Stichting Student en Leefstijl
Emile Corre
Eigenaar Roze Bunker, Locals Utrecht en De Seizoenarbeiders
Folkert de Jong
Founder en eigenaar Albinsecta en Jaapie Food
Laura van Rossum
Boerin BoerPeter.com
Simone Holleman
Innovation specialist en brouwster Albert Heijn Food Rebel en Ciders
Ulrika Menig
Eigenaar Bammetje Bakery

OVERIJSSEL

Arjuna Huis in ‘t Veld
Boerin De Melkbrouwerij
Ivo van Dijk
Eigenaar Dreug

ZUID-HOLLAND

Om onze website veilig en soepel te laten draaien plaatsen wij cookies. Lees ons privacybeleid of ga er direct mee akkoord. Privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten